28 Mart 2009 Cumartesi

1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA - 1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA

Mrb arkadaşlar, bu yazıda size manisadaki 1. piyade er eğitim tugayını anlatacağım, ben acemi birliğimi orada yaptım, dün ordan ayrıldım ve bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim, çünkü ben oraya gitmeden önce orası hakkında çok bilgi aramıştım, ben gittim gördüm, anlatayım sizede faydası olsun. 
Burası Doğu Kışla ve Batı Kışla Olarak 2 ye ayrılıyor, Ben Doğu kışlada yaptım ona göre anlatıyorum. Aşağıda bunlar hakkındada bilgi vericem.

Öncelikle giderken yanınızda götürmeniz gereken eşyalardan başlayalım;
Mümkün olduğunca az eşya götürmeye bakın, çünkü orada bisürü eşya veriyorlar, taşıması ve muhafaza etmesi sorun oluyor, malum askerdesiniz her an herşeyiniz çalınabilir, onun için kesinlikle kıymetli eşya götürmeyin yanınızda. Aklıma gelenleri sırasıyla yazıyorum;

1- Boyna Veya Bele Asılan Cüzlan:
Paranızı ve diğer kıymetli eşyalarınızı saklamanız için şart, bişey olmaz diye düşünmeyin her an herşeyiniz çalınabilir, Ben evde bele takılacak şekilde diktirmiştim ve çok faydası oldu, hazır satılanlarıda var onlardan alabilirsiniz, veya boyna asılan cüzlanlardan alabilirsiniz ama ben bele takılanları tavsiye ederim, zira boynunuzdan bile çalınabilir cüzlanınız.

2- Kontör Kartı:
Yanınıza bol bol ankesörlü telefonlarda kullanılan kartlardan almanızı tavsiye ederim, içeride kantin var ama ilk gittiğiniz zamanlarda kantine uğrayamazsınız, uğrasanız bile sıra gelmeyebilir veya kart kalmamış olabilir, onun için en iyisi dışarıdan bolca almak, ev telefonunu arayacaksanız baya uzun süre konuşabilirsiniz ama cep telefonu aradığınızda çok çabuk bitiyor,  Ben 4 tane 50 lik kontör kartı almıştım girerken, tanesi 3,75 TL. ye gidene kadar yetti, ama size yetmeyebilir, 1500'ün üzerinde kontör harcayan arkadaşlarım vardı. Bence evi fazla aramayın zaten, ne kadar çok ararsanız inanın o kadar çok özlüyorsunuz, 2-3 günde bir arayıp haberdar olsanız yeter.

3- Bot Boyası:
Kantinde bot boyası bulunuyor, ama dediğim gibi ilk günlerde kantine çıkamayabilirsiniz. Kesinlikle büyüklerden alın bot boyasını, çünkü her gün botlarınızı boyayacaksınız, ve botlarda küçük değil boya boya bitmiyor, ben küçüklerden almıştım ilk başta yeter diye düşündüm ama abim yetmez diyince büyüklerinden aldım o bile zor yetti son gün tamamen bitti.

4- Asma Kilit:
Çantalarınızı ve botlarınızı kilitlemeniz için gerekli, dolapları kilitlemeyeceksiniz dolap için almanıza gerek yok ama en az 3 tane küçüklerinden asma kilit alın, ve mümkünse en kalitelilerinden alın ve yedek anahtarlarınıda saklayın, 1 ini botlarınızda kullanacaksınız, 1 tanesini sivil çantanızda 1 tanesinide orda size verecekleri çantada kullanacaksınız, kilidi kesinlikle unutmayın en gerekli şeylerden birisi.

5- Traş Bıçağı Ve Traş Köpüğü:
Sakalınız çıksada çıkmasada her sabah traş olucaksınız, akşamdan traş olmak yasak sabah olmanız gerekli, kullanımınıza göre yeterli traş bıçağını götürün yanınızda, yaprak jilet takılanlar falan kesinlikle yasak, zaten içeri sokamazsınız, permatiklerden alın.

6- Diğer Malzemeler:
Yukarıda saydığım 5 madde olmazsa olmazlar, şimdiki sayacaklarım ise size çok fayda sağlayacaklar.
Yanınızda arko kremlerden götürün, ben 89/1-A gittim şubat ayında, kar falan hiç yağmadı ama hemen hemen hergün yağmur yağdı, ıslak ıslak rüzgarda donarsınız ve kulaklarınız falan soğuktan yara olur, elleriniz çatlayabilir, bunun için yanınızda krem götürmenizde büyük fayda var.
Bozuk para götürmek size çok avantaj sağlar, çünkü kantinlerde hiç bozuk para bulunmuyor ve bu yüzden alışveriş yapamıyorsunuz, 1 saat sıra bekleyip bozuk paranız olmadığı için hiçbirşey alamayabilirsiniz bide kahve makinaları var bozuk parayla çalışan, soğuk havalarda çok işinize yarıyacak, bol bol bozuk para götürün yanınızda.
iğne iplik götürürseniz iyi olur, şapkalarınıza yeşil nefte dikeceksiniz onun için gerekli, gerçi kantinde satılıyor çavuşlarınız ordan size temin edebilir ama götürürsenizde bi zararı olmaz.
Bol bol siyah çorap görürün yanınızda, başka renk çorap giymek yasak, başta size çorap veriyorlar ama yıkaması problem olabilir, siz bol bol alın yıkamakla falan uğraşmayın.
Sigara içiyorsanız yanınıza 5-6 paket sigara alın, kantini falan öğrenene kadar idare etsin sizi, çakmağıda unutmayın tabi, hatta mümkünse arkasında ışık olan çakmaklardan alın, çünkü telefon kulubelerinde ışıklandırma yok ve karanlıkta telefon edeceğiniz zaman tuşları göremiyorsunuz, size çok faydası olur.
Gene aynı şekilde haki fanila ve kilot alın, askılı atlet giymek yasak, ve rengide haki yeşil olmalı, Size bunuda veriyorlar ama terlediğiniz zaman değiştirirsiniz, yıkamakla falan uğraşmayın.
Kağıt mendil alırsanız çok faydası olur, 4-5 paket te kağıt mendil alın yanınıza.
Çantalarınıza ve eşyalarınıza isminizi yazmak için kalem alın, eşyalar rahatlıkla karışabiliyor, eşyalarınıza büyük büyük yazın isminizi, özelliklede çantalarınıza.
Tırnak makası da alın yanınıza unutmayın.
Şampuan alın, çok fazla kullanamayacaksınız onun için en küçüklerinden alın.
Saatiniz varsa götürün yoksada 1 tane ucuzlarından saat alın casio F-91w modelini tavsiye ederim, çok faydasını görürsünüz.
Botlar ayağınıza vurabilir bunun için vadka götürmenizde de büyük fayda var. 
Sağlık raporlarınız veya devamlı kullanmanız gereken ilaçlar varsa onların raporlarını, reçetelerini muhakkak görürün yanınızda.
Bu saydığım şeyler askerde çok lazım oluyor, burada değersiz gibi görünen şeyler askerde büyük birer nimet onun için bu yazdığım şeyleri unutmayın, ilk gittiğinizde aptal gibi olacaksınız, hiçbirşey bilmeyeceksiniz o yüzden bu malzemeler bulunsun yanınızda, yazarken uzun oldu ama hepsini toplasanız bi poşete sığar.

Götürmemeniz Gereken Malzemeler:
Yukarıdada dediğim gibi yanınıza çok fazla eşya almayın, işinizi zorlaştırır mümkün olduğunca az eşya alın ve bazı malzemelerin içeri sokulmasıda yasak girişte alırlar boşa görütmüş olursunuz.
Yaprak jilet götürmeyin kesinlikle yasak, ilaç götüremezsiniz, eğer devamlı kullanmanız gereken ilaçlar varsa raporlarını götürün, revirden gün gün ilaçlarınızı verirler, kutu olarak ilaç sokamazsınız. Bıcak, çakı tarzı kesici delici aletler götürmeyin, gene bıçağı olan tırnak makası götürmeyin. Kolonya da yasak, traş kolonyası olsa bile içeri sokmuyorlar girişte alıyorlar, boşuna almayın yanınıza. Diş macunu diş fırçası almanıza gerek yok, size orda veriyorlar, sanino marka diş macunu veriyorlar, siz başka marka kullanmak isterseniz onu alabilirsiniz. Ayna yasak getirmeyin. Eşofman, spor ayakkabı, Terlik, Havlu  falan da götürmeyin onlarıda veriyorlar. Cep telefonu, radyo, mp3 çalar ve her türlü elektronik eşya yasak, boşuna almayın yanınıza. Künye, kolye falan kötürmeyin. Kıymetli eşya kesinlikle götürmeyin, çalınma ihtimali çok yüksek.  Parfüm falan götürmeyin. Üzerinizdekilerden başka sivil elbise götürmeyin, 28 gün boyunca ordasınız, sivil eşyalarınız depoya kaldırılacak çıkacağınız günden 1 gün önce geri verilir. Yukarıda yazdığım malzemelerden başka bişey götürmeyin, eşyalar hakkında şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha sonra aklıma gelen olursa ekliyicem. Şimdi çantamızı hazırladık, gelelim gitmeden önce yapmanız gerekenlere.

Birliğinize Katılmadan Önce Yapmanız Gerekenler:
Öncelikle saç traşınızı olup gidin, 2-3 numara falan kestirin, hiç subay traşı falan uğraşmayın, gittikten 10-15 gün sonra tekrar kesicekler zaten, sakal traşınızı, etek traşınızı, koltukaltı traşınızı mutlaka olun. Sevdiklerinizin telefon numaralarını bi kağıda yazıp yanınıza alın, sağlığınız ile ilgili raporlarınız varsa yanınıza alın. Sülüs kağıdınızı falan unutmayın, onu hatırlatmama gerek yok herhalde, kimliğinizi falan unutmayın, Sevdiklerinizle falan görün, arkanızda problem bırakmayın, yapılacak işlerinizi falan ayarlayıp gidin askerde kafanıza takılan bişey olmasın. Şimdi Genel bi anlatıma başlayalım.

1. Piyade Er Eğitim Tugayı Doğu kışla ve batı kışla olarak 2 ye ayrılıyor, doğu kışlanın adı "General S. Çalbatur Kışlası" Batı Kışlanın Adı ise "Albay M. Arif Seyhun Kışlası" Sülüs kağıdınızda hangi kışlaya teslim olmanız gerektiği yazmaz.  Siz Batı Kışlaya Yani Albay M. Arif Seyhun Kışlası'na gideceksiniz, hangi kışlada kalacağınız orada belli olacak,  Otobüsle gelecekseniz otogarın oralardan dolmuşlar var, onlara binip gidebilirsiniz ama benim gibi yayn gitmeyi tercih ederseniz, yüzünüzü otogara doru döndüğünüzde sağ tarafa doğru 3-4 kilometre giderseniz batı kışla ya ulaşabilirsiniz. Ben Trenle gelmiştim dolaşa dolaşa kendim buldum batı kışlayı, çok geç veya çok erken teslim olmayın, öğlen saat 1-2 gibi teslim olmanızda fayda var, geç teslim olursanız evrak işleriniz uzun sürer ve o gece aç ve uykusuz kalabilirsiniz. Şimdi Birliğinizi Bulduğunuzu farzedip içeriye girdiğinizde olacakları anlatmaya başlıyorum.


Nizamiyeden girdiğinizde önce sülüs kağıdınız kontrol edilecek ve içeri alınacaksınız, içeride çantanız aranacak ve yasak olan malzemeler alınacak, sizi yönlendirecekler ve karşıdaki ziyaretçi görüşme yerine gideceksiniz, nizamiyeden girdiğiniz andan itibaren artık sıra beklemeye alışın, askerliğiniz boyunca heryerde sıra bekleyeceksiniz. Sizi gönderdikleri yerde 20 TL. karşılığında sigorta yapılacak, kayıtlarınız falan yapıldıktan sonra size 1 sigorta kağıdı verecekler, bu kağıdı kesinlikle kaybetmeyin, 1 er tane, acemi er bilgilendirme klavuzu ve özlük hakları ile ilgili yasal konuları belirten küçük kitapçık verilecek,  orda bi süre bekleyebilirsiniz, beklerken askerliğiniz hakkında bilgiler veren Film izlersiniz, Acemi Döneminiz 28 Gün, geri herkeste aynı olmuyor teslim tarihine bağlı değişebilir, ama sonuçta herkes aynı gün yemin ediyor, mesela ben 25 şubatta birliğime katıldım, 27 martta ayrıldım, 31 gün oldu yani, 2 martta teslim olanlar da vardı onlarda 25 gün yapmış oldu, ama genel olarak 28 gün acemilik yapıcaksınız. Sigorta işlemleri bittikten sonra grup grup sizi dışarı alıcaklar, ziyaretçi parkında bi süre oturacaksınız, orda bi komutan size askerlik hakkında bilgiler vericek, daha sonra gene evrak ve sağlık işlemleri için bi binaya alınacaksınız, bu binada hangi bölüğe gideceğiniz belli olucak, batı kışlada 12 bölük var, doğu kışlada ise 4 bölük var, sülüslerinizde ulaştırma vs. yazdığına bakmayın, ne olursanız olun burada hepiniz avcı olacaksınız, aynı eğitimleri göreceksiniz, yani ulaştırma gittiğiniz için şöförlük eğitimi almıyacaksınız, herkes aynı. Binaya girince size bazı sorular sorulacak, ehliyetin varmı, yabancı dil biliyormusun, psikolojik sorunların varmı, eğitim seviyeniz falan, bunlar burada bi işinize yaramayacak ama usta birliğinde gideceğiniz yeri ve ne olarak gideceğinizi belirlemek için gerekli, evrak işlerini hallettikten ve soruları cevapladıktan sonra, bikaç yere imza atacaksınız, hiç okuma şansınız yok, ne verirlerse imzalamak zorundasınız, imza işini de hallettiniz, şimdi elbiselerinizi çıkartmanız istenecek, soyunma kabinlerinde üzerinizde sadece kilodunuz kalacak şekilde soyunacaksınız, boyunuz ve kilonuz ölçülecek, vücudunuzda yara izi falan varmı kontrol edilecek, hastalığınız falan varmı onlar sorulacak, bu kısmıda atladıktan sonra 1 tane sağ koldan 2 tane dol koldan aşı olacaksınız, bu aşılar kızamık, tetenoz ve menanjit aşıları, 1 tanede hap verecekler ama o hap ne işe yarıyor ben bilmiyorum, içeride bazı kadro askerler kabızlık için olduğunu söylemişlerdi, askerde çok kabızlık çekiyorsunuz 1 hafta büyük tuvaletinizi yapamayabilirsiniz, ben hepı kullanmadım kabızlık çektim ama hap kabızlık hapımı o konuda kesin bi bilgim yok, siz hapı kullanın. bu işlemlerden sonra tekrar evrak işleri var gideceğiniz bölük belli olacak, 1 den 12 ye kadar olan bölükler batı kışlada, avcı 1 den avcı 4 e kadar olan bölükler ise doğu kışlada, benimkisi avcı-4 dü yani doğu kışlada idi. girdiğiniz binanın arka kapısından çıkacaksınız, orada malzeme deposu var, size verilen kağıdı oraya verip eşyalarınızı alacaksınız, size verecekleri malzemeler genel olarak şunlar, bazılarında eksikler çıkabiliyor tabi;

-Yazlık Ve Kışlık Kamuflajlarınız.
-Yazlık ve Kışlık Botlarınız.
-3 Adet Haki Fanila.
-1 Alt ve Üst İçlik.
-4 Adet Don.
-4 Kışlık 4 Yazlık Çorap.
-1 Adet Eldiven.
-1 Adet Bel Kemeri.
-1 Çift Spor Ayakkabı.
-1 Takım eşofman.
-1 Spor Çanta.
-1 Askeri Çanta.
-2 Adet Beyaz El Havlusu.
-1 Adet Mavi Banyo Havlusu.
-1 Takım Pijama.
-1 Çift Terlik.
-2 Adet Diş Fırçası.
-5 Tüp Diş Macunu.
-1 Adet Şort.

Genel olarak verdikleri malzemeler bunlar, eksik veya fazla olanlar olabilir, ama siz bunları teslim aldığınıza dair imza atıyorsunuz, burda size palaska vermiyorlar onu gittiğiniz bölükte vericekler ve giderken topluyacaklar, istikhakınızda palaska yok eşyalarınızı aldıktan sonra hangi bölüğe gidiorsanız o bölüğün ismini yüksek sesle söyleyin, birisi sizi çağıracaktır, zaten tabelalar da var orda oraya gideceksiniz, gittiğiniz yerde çantanızı kontrol edeceksiniz, başınızda birisi yardımcı olucak zaten, botlarınızı ve spor ayakkabılarınızı muhakkak deneyin, ayağınıza oturmadıysa hemen gidip değiştirin, çünkü buradan çıktıktan sonra başka değiştirme şansınız yok, eşyalarınızı da kontrol edin, eksik falan varsa hemen bildirin, dediğim gibi buradan çıktıktan sonra tüm malzemeleriniz eksiksiz tamam olarak kabul ediliyor ve imzalamış ta oluyorsunuz. bu yerden sonra yazdıklarım tamamen doğu kışlaya gidecek olanlar için geçerlidir, batı kışla da çok farklı değildir ama ben askerliğimi doğu kışlada yaptım ona göre anlatıyorum. eşyalarınızı kontrol edip teslim aldıktan sonra sizi yönlendirecekler biyerde toplanacaksınız, orada baya bi bekleyebilirsiniz, benim gittiğim gün yağmur yağıyordu yağmurun altında baya bi bekledik, beklerken çanlatarınıza büyük büyük isimlerinizi mutlaka yazın, kesinlikle bu kısma atlamayın yoksa çantanıza veda edebilirsiniz, otobüsle sizi doğu kışlaya götürecekler, eşyaları otobüsün bağajına koyucaksınız, ve herkeste 3 er tane çanta oluyor, bagaja rastgele atılıyor çantalar, isim yazmazsanız bulmanıza imkan yok, ve çanlalarınızı birbirine bağlayın 3 ünü, belki bağlamayın diyebilirler orda ama siz genede bağlayın, eşyalarınızdan kendiniz sorumlusunuz, kaybederseniz, kimse ilgilenmez öylece kalırsınız, doğu kışlaya vardığınızda eşyalarınızı hemen bulun, orda bekleyen askerler var zaten, hangi bölük olduğunu soracaklar size bölüğünüzü söyleyin, sizi grup grup alıp hemen yatakhanelere götürecekler, yatakhanelerde üstünüzü giyineceksiniz, sivilleri çıkarıp askeri elbiseleri giydikten sonra hayırlı olsun artık askersiniz, bu saydığım işlemler çok hızlı gerçekleşecek herkesin eli ayağına dolaşacak, sivil eşyalarınızı çantanıza koyduktan sonra çantalarınızı birbirine bağlayın ve muhakkak kilitleyin, yukarıda 3 tane kilit almanız gerektiğini yazmıştım, bu 2 kilidi burda kullanacaksınız, diğeri botlarınız için gerekli, burdan sonra saate göre sizi yemeğe alabilirler, benim gittiğimde akşam saatlerindeydi yemeğe aldılar hemen, eşyaları ranzaların altlarına koyduk yemekhaneye götürdüler, yemekten sonra gene sizi biyere dizer bekletirler, ve evrak işleri için tekrar yemekhaneye alırlar, burada kaydınızı yaptırdıktan sonra koğuşa gidersiniz, ve size bikaç gece için yatak numarası verirler, daha sonra yataklarınız değişecek, yataklarınız belli olduktan sonra, ya yatarsınız, yada yatakların çarşaflarını değiştirtirler duruma göre değişir, gece yatıp sabah kalktıktan sonra zaten tamamen farklı bir ruh halinde olacaksınız, artık askersiniz ve 28 gün burdasınız, moralinizi bozmayın 28 gün çok çabuk geçiyor, kafanızı rahat tutun ve hiçbirşeye kafanızı takmayın.

Şimdi giriş işlemlerini ve ilk günde neler olacağını genel olarak anlattık, gelelim şimdi buranın nasıl biyer olduğuna, öncelikle söyliyim çok iyi biyer beklemeyin, işiniz burda zor, ama geçer merak etmeyin sonuçta 28 gün için buradasınız.
Koğuş kalk saatleriniz sabah 5 yat saatiniz ise duruma göre değişmekle birlikte genelde 9-10 gibi yatırırlar. sabah 5 de kalktıktan sonra traşınızı olur, akşamdan boyamadıysanız botlarınızı boyarsınız, dolabınızı ve yatağınızı yaptıktan sonra kahvaltıya geçersiniz, kahvaltıdan sonra mıntıka temizliği, ve saat 6:30 gibi sıraya geçersiniz sabah iştiması alınır, iştimadan sonra eğitim alanına çıkarsınız, saat 11:30 a kadar eğitim, 11:30 da tekrar koğuşlar bölgesine gelir 12:00 de falan yemeğe girersiniz, yemekten çıktıktan sonra saat 1 e kadar boş vaktiniz var yani yemeğe erken girdiyseniz bu vakitte biraz dinlenebilir yada telefon açabilirsiniz, saat 1 de toplanırsınız tekrar eğitim alanına, saat 16:30 a kadar gene eğitim yaparsınız ve saat 17:00 gibi tabur iştima alanına gidersiniz, tabur iştimadan sonra yemeğe girersiniz ve saat 19:00 a kadar gene boş vaktiniz var, 19:00 gibi toplanır 19:30 da komutanlık saatine girersiniz, 20:30 a kadar komutanlık saati sürer ve 21:00 giti yat iştiması alınır yatarsınız, bu verdiğim saatlerde kesinlik yok, yani herşey değişebilir ama genel olarak 1 gününüz böyle geçer. komutanlık saatinde, size askerlikle ilgili bilgiler verilir ve Atatürk hakkında, Askerlik hakkında falan eğitici filmler izlersiniz. Şimdi bölge bölge burası hakkında bilgiler verelim, yatakhanelerden başlayalım;

Yatakhaneler:
Yatakhaneler 150 şer kişilik, yani 150 kişi aynı yerde yatacaksınız, gürültülü ortamda uyumaya alışın, gerçi o yorgunlukla zaten yatağa yattığınız gibi uyursunuz, yataklarınız daha yeni, hepsi ortopedik yataklar, çarşaflarınızda temiz olur, o konuda sıkıntı çekmezsiniz, ama yastıklarınız çok alçak, 3 tane falan üstüste koyulsa anca bir yastık olur, o sorunu şu şekil halledebilirsiniz, yatarken çıkardığınız kamuflajlarınızı yastığınızın altına koyun, bu şekilde hem yastığı yükseltmiş olursunuz, hemde çalınma ihtimalini azaltırsınız, botlarınızı koğuşta bırakamazsınız bot ve terlik odası var gece koğuşa girdiğinizde terliklerinizi giyip, botlarınızı bot odasına size verilen numaraya koyarsınız, yatak, dolap ve botluk numaranız aynı olur, mesela 30 numarada yatıyorsanız, dolabınız da 30 numara botluğunuz da 30 numara olacak. ranzaların kenarlarında korumalık ve merdiven yok, eğer yatarken dönen biriyseniz kesinlikle üst kata yatmayın, ranzalar dar direk aşağı betona düşebilirsiniz. Yatakhaneler temiz olur, hergün siz temizliyeceksiniz. yatakhanede bot boyamak ve yiyecek yemek yasak, boş zamanlarınızda da yatakhaneye giremezsiniz, sadece yatarken girebilirsiniz, ışıklar genelde herkes koğuşa girdikten 20 dakika sonra falan kapanır, bu zamana kadar işinizi halledin botlarınızı boyayıp yatın.

Dolaplar:
Dolaplarınız yarım dolap şeklinde, kilitleyecek biyeri yok ve kilitlemek te yasak zaten, dolabınıza istediğiniz şeyi koyamazsınız, örnek dolap var ona göre dolabınızı düzenleyeceksiniz, hergün aynı şekil düzenli olmak zorunda, dolabınıza havlunuzu, bot boyanızı, temiz çamaşır torbası, kirli çamaşır torbası, eşofmanlarınızı ve traş takımınızı koyabilirsiniz, başka birşey koymak yasak, hergün kontrol ediliyor, başka eşya koymayında zaten kilitleyemiyorsunuz dolaplarınızı açık kalıyor, bot boyanız, traş takımınız, havlularınız falan çalınabilir, o yüzden en ucuzundan alın traş malzemelerini falan, gitipte blue3 falan almayın, çalınır. Sivil çantanızı ve askeri çantanızı malzeme deponuza kaldıracaklar kullanacağınız malzemeleri alıp askeriyenin size verdiği valize koyacaksınız, bu valizide dolabın üstüne koyacaksınız, lazım olan eşyalarınızı oradan kullanacaksınız, dolaba falan dizeyim demeyin, ve çantanızda muhakkak kilitli olsun ve üstünde de muhakkak büyük harflerle isminiz yazsın.

Tuvaletler:
Tuvaletler güzel ve temiz olur, çünkü her sabah hangi manganın mıntıkasıysa orayı o manga temizliyor, tuvalet sırası beklemezsiniz, yeterince tuvalet var, lavabolarda güzel ama sabah 150 kişi birden traş olmaya kalktığından orda sıra bekleyebilirsiniz, ama genel olarak tuvaletlerde sorun yok, koğuşlardan başka 2 tane daha genel tuvalet var büyük, ama birisi kapalıydı sürekli, diğeri açıktı ama orasıda çok pis olur, hergün temizlenmez, koğuşlardaki tuvaletleri kullanmayı tercih edin.

Banyolar:
Burada banyo yapmak biraz zor, salı günleri bizim banyo günümüzdü, ama banyo süresi 7 dakika, ve üstünüzü çıkarana kadar vakit geçer, ilk 10-20 kişi banyo yaptıktan sonra su soğur, ya ısınmasını beklersiniz yada soğuk suyla banyo yaparsınız, herkes birden banyo yaptığınmda su çok az akar, neredeyse damla damla akar ve rahatça duş alamazsınız, ama her sabah 4-6 arası ihtiyaç banyosu var, bu saatte kalkıp banyonuzu yapabilirsiniz, banyolar boş olur, su güzel akar ve sıcak olur, uykunuzdan 1 saat verip rahatça banyo yapabilirsiniz. Banyolarda genelde temiz olur ve her sabah temizlenir.

Yemekhane Ve Yemekler:
Yemekhanelerde her masada 12 sandalye var, ama 1 masaya 12 kişi oturduğunda çok sıkışık olur rahatça yemeğinizi yiyemezsiniz, normalde masalar 8 kişi için ideal, masalarda kürdan, yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber ve sürahi bulunur, yemekleri demir tabaklarda yersiniz, yemeğinizi alırken tabakları bir tepsiye koyar masaya götürürsünüz, masaya yemekleri bıraktıktan sonra tepsiyi tekrar aldığınız yere götürmek gerekli ki buda çok can sıkıyor, keşke tabldot olsaymış, yemekler biz ilk gittiğimizde fena değildi ama gitgide bozuldu ve neredeyse yemekhaneden yemek yiyemez olduk, genel olarak yemekler kötüydü, yemekhaneden yemeğinizi aldığınızda tavsiyem önce sulu yemekleri yani ekmekle yenecek yemekleri hızlı bi şekilde yiyin, çünkü masaya az ekmek koyuyorlar ve ekmek hemen bitiyor, gidip ekmek alabilirsiniz ama o anda çok zor geliyor gidip ekmek almak, hergün çorba kesin çıkar ve büyük ihtimallede çorbalarda şap var, bikaç arkadaşım test etmişti bikaç gün çorba yemiyerek. yemekhaneye hergün 1 takım ilk önce girer sırayla yani, sıra beklemeye alışacaksınız çünkü burada heryerde sıra bekleyeceksiniz.

Kantinler:
Eğitim alanlarında her bölüğün orda 1 çay ocağı 1 de kantin bulunuyor, kantinler küçük kulubeler, eğitim arasında 10 dakka mola verilir ve herkes kantinlere üşüşür, hızlı olamazsanız molada hiçbirşey alamazsınız ve kantinlerde bozuk para bulunmaz bozuk paranız yoksa bişey alamazsınız yada en az 5 milyonluk alışveriş yapmalısınız, her çeşit sigara satılıyor, hemen hemen ihtiyacınız olan herşey kantinlerde mevcut, kek kola vs. gibi şeyler de çok ucuz fiyattan satılıyor, çay ocaklarından 25 kuruşa çay veya nescafe alabilirsiniz, sandiviç, poğaça, puding, tatlı falan da bulunuyor, Ama dediğim gibi, bozuk para ve kuyruk sorunları yüzünden kantinlerden alışveriş yapmak zor. Aşağıda koğuşlar bölgesinde ise 1 tane büyük kantin var, buradan herşeyi temin edebilirsiniz, çoraptan fanilaya kadar, şapkadan dikiş takımına, traş köpüğüne kadar herşey mevcut, ama koğuşlar bölgesinde tek kantin olduğu için haliyle burdada çok fazla sıra oluyor.

Er Gazinosu:
Er Gazinosu Güzel biyer ama asker sayısına göre küçük, içeride büyük ekran televizyon var, pasta, poğaça falan satılıyor, pizza falan da var yemek yiyemediğiniz zamanlarda burada karnınızı doyurabilirsiniz, er gazinosunun önünde oturacak yerlerde var, ama buraya gitmek için fazla vaktiniz olmayacak, Acemiliğiniz boyunca zaten çok az boş vaktiniz olacak o vakitlerdede ya eksiklerinizi gidermek için kantin sırasında olursunuz, yada telefon sırasında.

Ziyaretçi Parkı:
Hafta içi 12:00 - 13:30 haftasonu ise 09:00 - 16:30 saatleri arasında ziyaterçilerinizle görüşebilirsiniz, ziyaretçi parkında gene pizza falan yapılıyor, er gazinosunda olan şeyler aynı buradada var.

Telefon Kulubeleri:
Heryerde bolca telefon kulubesi var ama ne kadar çok olursa olsun herzaman sıra oluyor, telefon kulubelerinde ışıklandırma yok o yüzden karanlıkta telefon etmek için bi ışığa ihtiyacınız olacak.

Revir:
Ben hiç revire çıkmadım, sizede çok hasta olmadığınız sürece revire çıkmanızı tavsiye etmem, eğer doktor, bu hasta değil derse temaruz suçundan işlem yapılıyor ve ceza alabilirsiniz, zaten giden arkadaşların anlattığına göre, revirde doktorlar bakmıyormuş bile doğru dürüst, bisürü insan revire çıkıyor sonuçta hepsini muayene etmek zor, bu şartlarda bu kadar oluyor, bot vurmasından, gripten falan revire çıkmanızı tavsiye etmem.

Kahve Makinaları:
Koğuşların önlerinde kahve makinaları var, her çeşit kahve, sıcak portakal, sıcak çikolata falan bulunuyor, 25 kuruşa sıcak kahveniz hazır, çok iyi bişey, para bozdurmak için de kahveciyi yakalamaya çalışın, kahve makinalarına kahve falan eklemek için geliyor onu yakalarsanız ondan para bozdurabilirsiniz, bi ton bozuk para oluyor adamda. 

Bankamatik:
içeride Akbankın bankamatiği var oradan para çekebilirsiniz, başka bi banka yok, eğer Akbank kartınız yoksa, çarşı iznine çıkan kadro askerlere para çektirebilirsiniz, ama askerde kimseye güvenilmez o yüzden bi Akbank kartı çıkartmanızı tavsiye ederim.


Geneli bu şekilde şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha sonra aklıma gelirse ekliyicem, şimdi geçelim eğitimlere.

Eğitimler:
ilk başlarda eğitimler size çok zor gelicek, ama zamanla alışacaksınız,  ilk haftalarda yanaşık düzen eğitimi göreceksiniz, nedir bu yanaşık düzen eğitimi derseniz, işte rahat, hazırol, sağa sola dönüşler, hizaya gelme, dağılma toplanma falan. Eğitim Alanları, 1 Km falan, gidip gelirken hep davul trampet eşliğinde uygun adımda marş söyleyerek gidip geliceksiniz, bi süre sonra çok sıkıyor adamı. Sonraki haftalarada tüfek vericekler G3 piyade tüfeği, tüfek taşıma vaziyetlerini falan öğreneceksiniz, mekanik nişancılık eğitimi, tek er muharebe eğitimi falan göreceksiniz, son hafta ise Tören yürüyüşü ve tören hazırlıkları, Bana en zor geleni tören yürüyüşü olmuştu, gerçekten çok zor oluyor, eğitimlerde bazen 10 dakika mola verilir, bazen ise hiç mola vermeden eğitim yaparsınız, sizin yorulmuş olmanız, susamış olmanız veya tuvaletinizin gelmesi kimsenin umrunda değildir, eğitim yapılacaksa yapılır, sorrgulayamazsınız, salı günleri gece eğitimleri var saat 23:00 e kadar eğitim devam eder, çok yorulacaksınız, ama takmayın kafanıza keyfini çıkarmaya çalışın, yoksa vakti geçiremezsiniz. Haftasonları saat 06:00 da kalkarsınız, ve öğleden sonraları fazla eğitim yaptırmazlar, yaptırsalar bile eğitimler ağır olmaz, ama hiçbirşey kesin değildir, bölük komutanınıza bağlı, eğitim yapılacak dediyse yapılır.

Cezalar:
Çok ceza yiyeceksiniz, hemen hemen hergün ceza yersiniz, takımınızda en az 60-70 kişi olucak, 1 kişi hata yaptığında tüm takım ceza alır, hiçbirşey yapmasanızda hemen hemen hergün çök kalk yapıcaksınız, bi düşdük çök bi düdük kalk, sayı arttıkça bacaklarınızda derman kalmaz, ayaklarınız kırılacak gibi olur, çok sürüneceksiniz, komando dansı, şınav, ördek yürüyüşü, bunlara alışacaksınız, çünkü siz askersiniz rahat olmayı kesinlikle beklemeyin, burada işiniz çok zor, dayanmaya çalışın, bunları ceza olarak değilde spor olarak yaptığınızı düşünün.

Aklınıza takılan bazı sorular olabilir, ben aklıma gelenleri burada cevaplandırıcam, Burada sorularınıza cevap bulamazsanız sorun fırsat buldukça hepsini cevaplandırmaya çalışacağım.

Dayak Var mı?
Hayır, dayak olayı yok yasak, biri size dayak atmaya kalktığında hemen bölük komutanınıza şikayet edin, bizde dayak olayı olmamıştı hiç taki son güne kadar, gideceğimiz günün akşamı 7-8 kişi dayak yedi, sebebini anlatmak uzun mesele ama sanırım haketmişlerdi.

Hırsızlık Var mı?
Evet, Kesinlikle var, malınıza sahip çıkın, botlarınızın seri numaralarını falan alıp bi kağıda yazın, ve kesinlikle kilitleyin.

Dağıtım Yerim Ne Zaman Belli Olur?
Dağıtım yeriniz son hafta belli olur ve size açıklanır.

Dağıtımlar Genelde Nereye Oluyor?
Ana Dağıtım Yeri Kıbrıs, Askerlerin yaklaşık %15 i kıbrısa gidiyor, %7 istanbul %5 Ankara gerisi ise her yere gidiyor, Doğuya düşenler de oldu ama çok fazla değil, 300 kişiden 10-15 kişi falan doğuya gitmiştir, Türkiyenin heryerine gidebilirsiniz.

Genel Olarak, işiniz biraz zor ama katlanacaksınız sonuçta siz arkersiniz, size tavsiyelerim sesiniz çok çıksın, ilk başlarda bağırmaktan sesiniz kısılacak ama bağırın, yırtın kendinizi her zaman dik durun, komutan size seslendiğinde veya dokunduğunda hemen tekmilinizi verin, mümkün olduğunca eğitimlere katılın, arazi olmayın. Yemekhaneden her öğün limon alabilirsiniz bol bol limon yiyin çünkü ilaç alamıyorsunuz, gribe karşı koymak için bol bol limon yiyin, eşyalarınıza sahip çıkın, kimseye borç vermeyin ve paranızın ne kadar olduğunu kimseye söylemeyin, bazen denetlemeler olur, denetlemeden önce çok sıkı eğitim yaparsınız, ezber yapacağınız çok şey var, onları mutlaka ezberleyin,  emirleri sorgulamayın, sadece ne deniliyorsa onu yapın, ve hiçbirşeyde mantık aramayın. yemin töreniniz saat 10:30 da başlar yemin töreninden 2 gün önce silahlarınızı teslim edersiniz, 1 gece öncesinden size sivil eşyalarınızı verirler, saat 11:30 gibi yemin töreniniz biter, gider sivil eşyalarınızı giyer, aileniz gelmişse ailenizi bulur ve ayrılırsınız. İlk gittiğinizde sizden kimliklerinizi alıcaklar ve kimlikler orda kalıyor, dosyalarla birlikte usta birliğine gideceğimiz yere gönderiliyormuş, askeri kimlik verecekler onu kullanabilirsiniz. Yemekleri sivil şirket yapıyor o yüzden yemek yapma, bulaşık yıkama derdiniz yok, yemekler batı kışladan gelir o yüzden biraz soğuk olur. 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorunuz varsa sorun mümkün olduğunca her sorunuzu cevaplamaya çalışıcam, benim usta birliği "3'ÜNCÜ OR.KH.DES.GR.LOJ.DES.K'LIĞI SHR.HİZ.BL. MERKEZ/ERZİNCAN" çıktı, oraya gidince orası hakkında da bilgi vericem ben çok aramıştım askere giderken çok bilgi buldum ama yetersizdi, askerdeyken aklıma geldi gidince ben anlatıyim millete bi faydamız olsun diye, aklıma geldiği kadarıyla yazdım, Hepinize Hayırlı Teskereler.

1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA - 1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA

787 yorum:

  1. eşim manisa ya kısa dönem olarak gidiyor ondan gizli neler yaşanıyormuş internetten öğtenmeye çalıştım. Verdiğiniz bilgiler saesinde onun çantasını daha işe yarar bir şekilde hazırlayacağım. Ayrıca onun psikolojisini anlamaya çalışacağım. bütün bu bilgiler için çok teşekkürler Allah sizden gerçekten razı olsun. Bizler içinde büyük nimet bu bilgiler.

    YanıtlaSil
  2. universite lise veya diger egitim durumlari dagitimda dikkate aliniyor mu?
    Verdiginiz detayli bilgiler icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. Ben de insAllah 12 Nisan 2009 pazar gunu bu birlige teslim olacagim. Verdiginiz bilgilere gore hazirlik yapmaya calisacagim. Allahu Teala sizden razi olsun, cok guzel detayli bir sekilde yazmissiniz, hepimize hayirli tezkereler.InsAllah namazlarimizi da kenarda, kosede, bir sekilde kilabilirsek gerisine katlaniriz.

    YanıtlaSil
  4. valla hocam ne desem boş.. çok güzel anlatmışsın helal olsun.. 12 nisan 2009 da bende teslim olcam tabiki heyecan ve gerginlik var.. ama ne yapalım vatan görevimiz yapıcaz.

    YanıtlaSil
  5. Metin tekin 12nisan 2009 arkadaslar allah hepimize kolaylık versin. Bu çalınma olaylarına cok canım sıkıldı ben trasbıcagımı kaliteli aldım gidipte onu orda çaldırırsam deli olurum heralde

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşlar Usta birliğimde ilk defa çarşı iznine çıkabildim 3 haftanın sonunda, Size yardımı olduysa çok sevindim, dediğim gibi ben çok aramıştım ama ayrıntılı bilgi bulamamıştım, şimdi sorulara geçelim;


    "Adsız dedi ki...
    universite lise veya diger egitim durumlari dagitimda dikkate aliniyor mu?
    Verdiginiz detayli bilgiler icin tesekkurler."

    Eğitim Durumunuz Ne Olursa Olsun Burda Farketmiyor, Sadece Mangabaşı Olmanızı Sağlayabilir ama onuda tavsiye etmem, Dağıtımda Dikkate Alınıyormu bilmiyorum o konuda bi bilgim yok ama muhtemelen dikkate alınmıyordur, çünkü bende yüksekokul mezunuyum, dağıtımda düştüğüm yerde eğitim seviyesi çok düşük, tahminim her eğitim seviyesinden insanı karıştırıp biyere öyle gönderiyorlar, yani hep cahil insanları veya hep okumuş insanları biraraya toplamıyorlar. Acemi birliğinde seçmelerde seçildiyseniz gideceğiniz yere o etki eder sadece.



    "Adsız dedi ki...
    Ben de insAllah 12 Nisan 2009 pazar gunu bu birlige teslim olacagim. Verdiginiz bilgilere gore hazirlik yapmaya calisacagim. Allahu Teala sizden razi olsun, cok guzel detayli bir sekilde yazmissiniz, hepimize hayirli tezkereler.InsAllah namazlarimizi da kenarda, kosede, bir sekilde kilabilirsek gerisine katlaniriz."

    Yukarıda Yazmayı unutmuşum Sanırım, Kışla içerisinde Namaz kılabileceğiniz mescit var, ama namaz kılmaya vaktiniz olacağını pek sanmıyorum, vakitlerinde kılamazsınız ama akşam yat iştimasından sonra namaz kılabilirsiniz, veya öğle arasında.


    Sorularınızı Buradan Yazabilirsiniz, Her Çarşı İznine Çıktığımda Cevaplandırmaya Çalışacağım, Hepinize Hayırlı Teskereler...

    YanıtlaSil
  7. MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı web sayfası veya email varmı?

    YanıtlaSil
  8. kardeş çok teşekkür ediyorum ben 89/2/b olarak temmuzda gidiyorum bu verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı olmuş yalnız ben düz tabanım etimesgut askeri hastanesine gittim bana komando olamaz dediler yanlış orda düz tabandır diye yazmış askerliğe elverişlidir yazmış
    2.cisi pskiyatri doktoruna gittim benim korkum var çok korkarım oda korku teşhisi yazdı askerliğe elverişlidir dedi komando olamaz dedi etimesgutta kağıtı alıp bizim şubeye getirdim şuba dosyama koydu. birde gözlerim uzağı göremez gözlük takıyorum yalnız askeri hastaneye göz için sevketmediler birde 2 yıl önce geçirdiğim yüz felci çıktısı yani rapor gibi bir şey başhekim yardımcısı imzaladı hastaneden alıp şubeye getirdim şube dedi biz dosyanı göndermişiz dedi onları askere giderken götür dedi
    kısacası
    1= düz taban
    2=gözler uzağı görmüyor gözlük takıyorum
    3= korku teşhisi var
    4= 1.5 yıl önce falan yüz felci geçirmişim
    5= bilgisayar sertifikam var onu zaten muayene olurken verdim

    yerim manisaya çıkmış 1.piyade er eğitim tugay komutanlığı na çıkmış temmuzda gidiyorum bu durum orada nasıl bir yol izleyecem veya ben nasıl eğitim görürüm?

    teşekkür ederim iyi günler

    YanıtlaSil
  9. araadaslar dun yemın torenınden gelıorum manısadan.327 kd yim. 28 gun acemlıgımı dun bıtırdım....oncelıkle dustugnuz boluk ve takım komutanınız cok önemli iyi bir komutana udsersenız guzel gecebılır benım gıbı dusmessnız kotu bır komutan gelırse vay alınıza.kotuden kasdım agır egıtım veren komutan.kotu degılde egıtımı agır yani.herneyse her yer toz duman her yerde sıra var sabah 5 de kalkarsnız aksam 10 a kadar ner oldgunu bılmedgnız seyler yaparsnız .komutan gelır pasa gelır sabahdan aksama kadar gunesın anlında bekerlsnız.metrelerce srunursnuz...kollarnız parcalanır ama yaranamzsnız.kesınlıkle hasta olucaksnız kacarı yok ıcerı bır agrı kescı sokmanızda fayda var.ama yavkalanmayın yazık olur :)ama sokdukdan sonra yakalanmassnız...caktırmadan kogsbuzda atarsanız cavuslarda bısı demez zaten....ıcerı gırerken pek detaylı aramıolar.ben sahsen ıstesem herseyı sokardım ıcerı.bagırmakdan sesınız kısılacak bogazlarnız sıscek cıgerlerınız oksurmekden yerınden cıkıcak hep 2 gun oncekı gazeteyı kouacaksınız :D uzun lafın kısası manısada ısınız yas....toz ıle zaten karnınız doyar her yer tozdur :D asflat sadece pasalrın gecdıgı yerlerdır :D72 gun acemılık yapacaklara allah sabır versın dıorum...manisanın gazabına kurban gıtmesnız ıns dıcem ama...durum vahim manisada :D demedi deme ibrahim demedi deme (:

    YanıtlaSil
  10. "gerçekçi dedi ki...
    kardeş çok teşekkür ediyorum ben 89/2/b olarak temmuzda gidiyorum bu verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten çok faydalı olmuş yalnız ben düz tabanım etimesgut askeri hastanesine gittim bana komando olamaz dediler yanlış orda düz tabandır diye yazmış askerliğe elverişlidir yazmış
    2.cisi pskiyatri doktoruna gittim benim korkum var çok korkarım oda korku teşhisi yazdı askerliğe elverişlidir dedi komando olamaz dedi etimesgutta kağıtı alıp bizim şubeye getirdim şuba dosyama koydu. birde gözlerim uzağı göremez gözlük takıyorum yalnız askeri hastaneye göz için sevketmediler birde 2 yıl önce geçirdiğim yüz felci çıktısı yani rapor gibi bir şey başhekim yardımcısı imzaladı hastaneden alıp şubeye getirdim şube dedi biz dosyanı göndermişiz dedi onları askere giderken götür dedi
    kısacası
    1= düz taban
    2=gözler uzağı görmüyor gözlük takıyorum
    3= korku teşhisi var
    4= 1.5 yıl önce falan yüz felci geçirmişim
    5= bilgisayar sertifikam var onu zaten muayene olurken verdim

    yerim manisaya çıkmış 1.piyade er eğitim tugay komutanlığı na çıkmış temmuzda gidiyorum bu durum orada nasıl bir yol izleyecem veya ben nasıl eğitim görürüm?

    teşekkür ederim iyi günler"


    Birliğine katıldığında revire çıkarsın hemen, doktor raporu olmadan hiçbir eğitimden ayırmazlar, herkesle beraber aynı eğitimleri görürsün, gittiğinin ertesi günü hemen raporlarınla beraber revire çık, revirden sana eğitim istiharati veya bot istirahati verebilirler, yada hastaneye sevkederler ordan da askerliğe elverişsizdir raporu verebilirler, bizim bölükten 5-6 kişi askerliğe elverişsizdir raporu almıştı, ama raporlarını muhakkak getir, yoksa hiçbir eğitimden muaf tutmazlar çok zorlanırsın.

    YanıtlaSil
  11. acemi birliğinde her hafta çarşı izni verirlermi?
    yada kaç haftada bir izin veriyorlar

    ikinci soru usta birliğinde kaç haftada bir çarşı izni veriyorlar?

    teşekkür ediyorum sana hayırlı teskereler allah razı olsun

    YanıtlaSil
  12. saol kardeşim çok ii bilgilendirdin bizi.bende allah nasip kısmet ederse 19 mayıs veya 20 mayıs 2009 günü teslim olacağım.hayırlı teskereler kardeşim.allah razı olsun.ailene biran önce kavuşman dileğiyle.hoşçakal.ben şali arslan.

    YanıtlaSil
  13. inşallah çok rahat edersin kardeşim.

    YanıtlaSil
  14. usta ellerine sağlık. senin sayende oraya gidip mal mal etrafta gezinmeyecez.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,Bende 17-05-2009 yarın orada olacağım.Aldığım bilgiler bizleri tatmin edecek seviyede.Teşekkürler.Allah herkezin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  16. 21 mayıs ila 28 mayıs 2009 da gidecek olanlar acmi birligini kaçgun yapıcak 28 gunmu ...70 gunmu........ birde anlamadıgım 17 mayısda gidenler var 15 mysda bu ne buanlamadımki banaa subeden slssu aldıktan üç dörtuk içinde orda olman lazım dedilr en geç 28 mayısdaa..

    YanıtlaSil
  17. "gerçekçi dedi ki...
    acemi birliğinde her hafta çarşı izni verirlermi?
    yada kaç haftada bir izin veriyorlar

    ikinci soru usta birliğinde kaç haftada bir çarşı izni veriyorlar?

    teşekkür ediyorum sana hayırlı teskereler allah razı olsun"



    Acemi birliğinde yemin etmeden çarşı izni olmaz, manisa 28 günlük olduğu için hiç çarşıya çıkamazsın, usta birliğindede gittiğin yerdeki bölük komutanına bağlı, her hafta da çıkabilirsin ayda bir de çıkabilirsin hiç belli olmaz, ben şuan 15 günde bir çıkıyorum Erzincanda.

    YanıtlaSil
  18. aslanım boyle anlatmayla olmaz bu iş. yasayıp gorsunler.

    YanıtlaSil
  19. saolasın dostum bende 30 mayısta teslim olacagım bakalım acısıyla tatlısıyla gecirecegiz eninde sonunda vucuda bakarak bir ayrım yapıyorlarmı atıyorum fizik iyi komando tarzı felan onun dısında aldıgım malzemeler icin tekrardan kuyruga girme zorunlulugum varmı bazı yerlerde alsan da almasanda bu kuyruk ıskencesini cekmek zorunda kalıyormussun ne diyim allah herkese sabır versin bilgiler icin tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  20. benim kocam manisada acemiliğini yapıyor daha 8 gün oldu ama komando seçtiklerini söylemişler. komando olmanın özel şartları yokmu? sadece fiziki görünüm yeterli mi?ve komandalar nereye gider manisadan? tesekkürler

    YanıtlaSil
  21. bu biligiler için teşekkürler. bende 89/2b olarak daha sülüsü almadım ama temmuz 8de teslim olucam. şimdiden allah kolaylık versin bana ve tertiplerime.

    YanıtlaSil
  22. bende 89.2 b 8 temmuzda teslim olıcam herkese hayurlu teskere

    YanıtlaSil
  23. bu arada msn adresim ONUR_IRGAT@hotmail.com konuşmk istcek ardaşlarla konuşurz arkdaşım verdiğin bilgiler içinde çok saolll

    YanıtlaSil
  24. mrhb.kardeş allah seni diğer kardeşleri ve benim yarimi korusun,amin!ben her şekilde araştırdım bi sonuca ulaşamadım,benim sevdiğim,manisa merkez avcı eğitim taburu doğu kışla 4.bölükte usta birliği yapmakta,manisa askerlerinin adapazarına taşınacakmış doğrumu acaba?yardımcı olursan çok memnun olurum.kendisiyle aramız kötü,aramıyor beni ve bir soru daha,askeriyede ona ulaşabileceğim telefon varmı?5 yıldır beraberiz,ve ilk sevdam,onu çok seviyorum adı ayhan,,ayrılıkta sevdadandır,,,teşekkürler,,unutulmuş kentin asi kızı,,,hayırlı teskereler,,,,,,,,:(

    YanıtlaSil
  25. Selam, ben doğu kışla 1. bölükte eğitim çavuşuydum. Şu an sivilim ve bu yazına denk geldim. Gerçekten çok güzel anlatmışsın manisayı ve doğu kışlayı. 4. bölük belkide o kışlanın en zor bölüğüdür bölük komutanından dolayı. ama atlatmışsın umarım askerliğinin geri kalan kısmı da iyi geçer. Manisaya düşen arkadaşlar için süper bir yazı bunu okuduktan sonra öğrenicek başka birşeye ihtiyaçları yok bence...

    YanıtlaSil
  26. selam bende 89/2b gidiyorum tanismak isteyenler ulassin bana hudisa77@hotmail.com

    YanıtlaSil
  27. 315 mg k K/D
    arkadaşlar ben de askerliğimi doğu kışlada yaptım ve üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen arkadasımızın yazdıklarını okuyunca aynı heyecana kapıldım.
    ben acemiliğimi de orada yaptım geri kalan askerlik görevimi de.
    orada eğitim çavusuydum. gerçekten yeme içime açısından veya askerlik bakımından oraya gidenlerin kendilerini şanslı hissetmeleri gereken biryer.
    inanın orada askerleri yatırdıktan sonra temiz dağ havası almak için dısarı çıkar devriye nöbellerimin gelme saatini heyecanla beklerdim.
    acemi askerler 9 da yatarlar dı biz daha sonra gece devrye nöbetleri veya değiştiricilik yapardık o yüzden doğu kışlada acemilik belki de en rahat yapılabilecek biryerdir.
    küfür dayak yok
    anketler yapılık ve askerin hali hatrı sorulur
    eğitimler genellikle üniversite mezunu çavuşlar tarafından verilir ve eğitim teknikleri askeri zorlamaz, ilgi çekicidir.
    ben muharebe istasyonunda yön tayini ve hedef tarifi eğitimi verirdim, kendimden yola çıkarak söylüyorum askerler benim istasyonumu severlerdi. yanaşık düzen ve tören eğitimleri belki arkadaşları zorlayabilir ama katlanmak lazım tabiki de.
    asıl sorun kadrolu askerlerin birçoğunun kırıklardan seçilmiş olması ve hırsızlığın olması. çünkü orada bu olaylar genellikle acemiler tarafından değil kadrolu askerler tarafından yapılır.
    manga komutanınızla samimi olun ve onun, sizin dolabınız veya eşyalarınızı kadro askerlere karsı korumasını sağlayın.
    ben, kendi mangamın askerlerinin karsılasacağı hırsızlık olaylarına karsı koğuşçu eri uyardım ve istenmeyen olaylarda kensi için işlem başlatacığımı söyledim. hiç çekinmeyin, kısa dönem çavuşlar bilmeseler bile çok önemli yaptırım yetkileri var.
    oraya gidecek olanlara şimdiden iyi şanslar diliyorum çok güzel biyere gidiyorsunuz. askerliğin tadını çıkartın.

    YanıtlaSil
  28. Bu Kaynagı Bızımle Paylaşan Arkadaşıma Bır Teşşekkuru Borc Bılır Şükranlarımı Sunar Ve Hayırlı Teskereler Dılerım !...

    YanıtlaSil
  29. kardeşim ben gökhan bende 29 .9.2009 89/3b gidiyorum manisa merkez .1.piyade eğitim tugayı ben komando olmak istiyorum doğuda yapmak istiyortum batıda zaman geçiremem yanlız benım kollarda jilet izi var komando yapma ihitimalleri varmı varsada yine aynı 28 günmü olcak eğitim benı aydınlatırsan sevinirim kardeşim şimdiden teşşekkürler eyw. ???

    YanıtlaSil
  30. Bende acemiliği orda yaptım doğu kışlada lanet bi yerdi.Bana kapıdan girdiğimde wellcome to hell dediler allah yardımcınız olsun arkadaşlar. şimdi usta birliğindeyim kars... 89/1 Kral Tertip ŞAFAK:310 Başka Yok...

    YanıtlaSil
  31. Biz de hala 329. dönem sonuçlarını bekliyoruz. Bu nasıl iş ya, bırak 6 ay mı 12 ay mı yapacağımızı, hangi cehenneme düşeceğimiz pazartesi sabah belli olacak çarşamba günü birlikte olucaz. Keşke medeni bi ülkede doğsaymışım.

    YanıtlaSil
  32. çok güzel anlatım olmuş teşekkürler..bankamtik sorunu oluyor mu acaba? sadece akbank var sanırım.altın nokta falan var mı ona göre hesap açmak lazım sanırım..Teşekkürler

    YanıtlaSil
  33. çok güzel olmuş kardeşim askere gidecek olanlara sadece manisa için değil genel anlamda da bilgi vermesi güzel bende yüksek okul mezunuyum gittiğim karakolda 3 tane okuma yazma bilmeyen adam vardı sakın üzülmeyin onlara bişeyler öğreterek daha güzel vakit geçiyor bide benim gibi şöförseniz zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.tabi biz yapalı 4 yıl oldu ama fazla bişey değişmemiştir.

    YanıtlaSil
  34. sağol dostum çok güzel bi anlatım heralde bole bişyei tum neti arasam bulamam ... Allah Razı olsun

    YanıtlaSil
  35. bende batı kışla mı doğu kışlamı bilmiyorum yanlız... hayırlıs bakalım

    YanıtlaSil
  36. benmde manisa 1.piyade ağitim tugayına çıktı sülüste ulaştırma yazıo dogu mu batı kışlamı olucak bilgilendirirseniz sevinirim bu bilgileri verdiğin için allah razı olsun emeğine sağlık 20 ağustosta orda olucam gelıcek arkadaslarla tanışalım msn de love_boozer@hotmail.com

    YanıtlaSil
  37. arkadaşlar bende ayın 20sınde orda olacagım. istanbuldan gıdecek arkadaslarla görüşebiliriz.
    kemalturkler@msn.com

    YanıtlaSil
  38. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler aqustosun 20 sinde ordayım herkese hayırlı teskereler...
    ismirlee18@hotmail.com

    YanıtlaSil
  39. acemidekilere ulaşılabilecek bir telefon var mı??

    YanıtlaSil
  40. ben daha erken gidecem yoklama kaçağıyım 17.08 birliğe katılım tarihim mehmet alp batman tanışalım gelecek arkadaşlarla

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Evladım
    Bende oğlumu Batı Kışlaya 12 Ağustosta teslim ettim. senin verdiğin bilgiler çok işimize yaradı. Emeğin için sağolasın. Herşeyin gönlünce olması dileklerimle sağlık mutluluk ve hayırlı teskereler dilerim. Murat TUNÇEL

    YanıtlaSil
  42. Kardeşim verdiğin bu detaylı bilgiler için Allah razı olsun... Benim sözlüm de 12 Ağustosta 1 inci piyade er eğitim tugay komutanlığı'na teslim oldu. Usta birliğinide çavuş olarak orada yapacağı ertesi gün belli olmuştu.Senin bu aydınlatıcı yazına dün rastladım, keşke gitmeden önce yazını okumuş olabilseydik, hazırlığınıda ona göre yapardık. Acemiliği bittiğinde eğitimde çavuş olarak görev yapacağı için, senden oradaki çavuşlar hakkında bilgi almak istedim.1 günleri nasıl geçer, her hafta izne çıkabilirler mi? Etraftan duyuyoruz askerlikte rahatlıkla cep telefonu kullananlar oluyor, oradaki çavuşlarında böyle bir imkanı var mı? Kendisi şuan 4. bölükte eğitimde. Ama doğu kışlamı, batı kışlamı olduğunu bilemiyorum. Eğer bana yardımcı olabilirsen, cevaplandırabilirsen çok sevinirim. Allah askere gideninde, evde bekleyeninde yardımcısı olsun...

    YanıtlaSil
  43. kardeş öncelikle verdigin bu detaylı bilgi için teşekkür ederim. mevlam hepinizin yardımcısı olsun. bende 29 eylül de 1 inci piyade er eğitim tuğay komutanlıgı,na teslim olacagım.herşey için teşekkür ederi.hayırlı teskereler.DADAŞ BURAK.89.3

    YanıtlaSil
  44. merhaba arkdaşlar bnmde sevdiğim şimdi manisa da 4 gün oluyor gittiği daha ama zman geçmek bilmiyor çok zormuş bu kadar zor geleceğini bilmiyordum ama ne kadar zor olursa olsun bekliycem birbirimize söz verdik artık ayrılık yok tüm askerlerimize hayırlı teskereler diliyorum allah yardımcımız olsun...

    YanıtlaSil
  45. manisa dogu kislada egitim cavusuydum.77/3 yaptim askerligi bitmese bizimki bitmezdi. hayirli tezkereler.

    YanıtlaSil
  46. slm arkdaslar ASKERLIK ölede bölede gececek,ama bende askerligimi piyade komando yaptim,zordu ama gecti,hatta usta birligine gidince secmeler yapildi ic güvenlik özel harekata sectiler ama,su varki 2 ay daha egitim yaptirdilar cok zordu,isallah sizler böle yerlere secilmezsiniz,bu arada askeligimi 77/3 TERTIP OLARAK YAPTIM,herkeze ALLAH kolaylik versin askerlik zor ya,bunu meslek olarak isteyen insanlara bir türlü anlamais degilmm,herkese hayirli teskereler....

    YanıtlaSil
  47. merhaba arkadaşlar.benim kardeşimde 89/3 gitti ve 2 haftadır orda.ben kendim beraberinde gittim ve teslim ettim.güzel bir yer ,şehir merkesine yakın.keşke bu yazdıklarını onu askere göndermeden önce okusaydım çok faydalı olacaktı..teşekkürlerbu arada kardeşimin adı:mesut çınar..

    YanıtlaSil
  48. merhaba allah sızden cok cok razı olsun benım de esım manısada askerlık yapıypr 12 agustosta gıttı batı kıslada veda orada kalacakmıs usta bırlıgınde egıtım cavusu olcak sızce daha mı ıyımı acaba ve anlattıklarınızdan sonra ıcım gercekten cok rahatladı en azından gunluk neler yapıyor ogrendım cok tesekkur ederım gercekten

    YanıtlaSil
  49. merhaba gamzecım sanırım sevgılınle esım aynı yerdeler esımde 4 bölükk onu cok ozledım ınan bana evlı olarak beklemek cok zorr ama gıtmıycek soz verdık oda ızne gelmıycek cunku dayanamayızzz hatta 24 kasım evlılık yıldonunumuzz sanada allah sabır versınnn

    YanıtlaSil
  50. kardeş emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  51. mrb.kardeş allah tüm askerleri korusun benim yarimide amin.benim sevdiğim manisa merkez avcı eğitim taburu 4.bölükte askerlik yapıyor.adı ayhan,askere gittikten sonra aramız birden bozuldu,5 yıllık emeğimizi unuttu bir anda,ben sadakatla sevdim,bekliyorum ölene dek beklerimde,tek suçum çok fazla sevmek,,bölük adapazarına taşınacağı doğrumu acaba??yardımcı olun lütfen.manisa kızları çokmugüzel acaba hayatında birimi var?..6 ay kaldı gelmesine.hayırlı tezkereler..duvaksız

    YanıtlaSil
  52. batı kışlanın taşınma olayı vardı fakat kara kuvvetleri komutanı ısık koşaner gelip binaların durumuna bakmıs ve şimdilik gerek görmemiş ileri ki senelerde tasınma durumu belki olur su an için yok...

    YanıtlaSil
  53. slm arkadaşlar bende manisa 1. piyade egitim tugay kmtnlgna dşmşm manisa merkez 89/3b gdyrum gdcek arkadşlarla şimdiden tanışmak isterim şimdiden hepinize hayırlı teskereler) (ASİ=KOMANDO)

    YanıtlaSil
  54. msn yi verim ekleyin gardaşlarım meteris20@hotmail.com

    YanıtlaSil
  55. bende batı kışlada yaptım. usta birliğimde istanbul dolmabahçe sarayına çıktı. gerçi benim seçmelerden dolayı orası çıktı. istanbuldan seçmelere gelmiştiler...

    YanıtlaSil
  56. ekim 1 de silüs alıyorum sanırım 3-4 gibide teslim oluruz.varsa tertibler şimdiden tanışabilirz... LAZRAIL_8181@hotmail...adım özgür...

    YanıtlaSil
  57. slm arkadaşlar ben dogu kışladan yeni dağıtıma geldim Allah yardımcınız olsun bunları içinizi karartmak icin söylemiyorum kendinizi en kötüsüne hazırlamanız gerekiyo sunu söyleyim orda hayvandan dahada aşağı aşağınında düşüğü komutanların zevklerini tatmin eden bi cisimsin 5 saat sıcagın altında eğitim yaptım sonra 3 saat esas durusta bekledim su içirmediler orada esas durusu bozarsan ceza alırsın ya ölmen gerekiyo bayılmak da care deil su içmen icin ayıltıp geri eğitime devam ediyosun gidenlerin Allah yardımcısı olsun ha sunu söleyim ilk 3 gün den sonra zaman geciyo buna emin olun

    YanıtlaSil
  58. slm arkadaslar ben osman kayserıden 89/3 b dewre olarak gıdıyorum manısa merkez bugun sılusumu aldım ekımın 4 teslım olcam tertıpım warsa msn adresım bu kuskun_nefret@hotmail.com ekleyın sımdıden tanısalım gardaslar canlar

    YanıtlaSil
  59. benımde manısa merkez cıktı bende 89/3 b gıdıyorum yarın sulüsümü alıcam 2 -3 gıbıde teslım olurum insallah baskagıdecek arkadaslar varsa sımdı den tanısalım msn mı verıyorum yiit37@hotmail.com kastamonuluyum adım uğur

    YanıtlaSil
  60. sevgili torun lar ben dedenizin dedesi 86/3 tertip mustafa gn seyfettin çalbatur kışlası birlikleri manisadaki en rahat kışladır ben yazıcıydım orda 4 bölük var ama engüzel bölük 2. bölüktür. gerçi ben tb. karargahındaydım ama ben bütün bölükleri çok iyi bilirim bütün çömezler benim takibimden geçer bölüklere dagılırdı tabi size bir tavsiye usta birliğine gidecekseniz eger sizi kayıt yamak için götürecekleri yazıcıyla muhabbet edin ben işi biliyorum deyin sizi mesleginiz varsa tabur karargahı hizmet birliği gibi bölümlere gönderir askerliğiniz boyunca rahat edersiniz.

    YanıtlaSil
  61. selam arkadaşlar ben acemiligimi manisa dogu kışlada yaptım lanet bir yer oraya düşenlerin allah yardımcısı olsun şu an ben dagıtımdayım yani evde usta birligim izmir gaziemir ben 3. bölükteydim dogu kışlada her sabah 4 te kaldırıyorlar hava buz gibi oluyor sabahları burda önce mıntıka temizligi sonra kahvaltı 7 gbi egitim alanına çıkartyrlar saat 12 ye kadar egitim sonra yemek ama sanmayın ki doyarım yemekler pekde nefis degil ama yemek zorundasınız ilk hafta tuvalet yüzü görmezsiniz sonra gayet normale dönüyor ilk hafta kaçmayı düşüneceksiniz sonra günler su gibi geçiyor bizim bölükte kaçanlar olmuştu ama siz sakin denemeyin haa hırsızlık bolca oluyor paranızı güvenli bir yere koyun çantanızın üzerine adınızı soyadınızı mutlaka yazın yoksa alıp giderler hee bozuk para mutlaka getirin bozuk paranız varsa rahatsınız yoksa çok zorluk çekersiniz çok da para getirmyn sigaranız yoksa hiç para bile harcamazsınınız sigara içiyorsanız vay halinize en fazla 200 milyonla gelin ama yol parası hriç mutlaka yeşil uzun kollu içlik getirin burası buz gibi oluyor sabahları banyoya gelince ben 2 kez banyo yaptım sular buz gibi sıcak su görmedik dagıtım yerleri 1 hafta önceden belli olur yerler şöyle ankara izmir kıbrıs istanbul dörtlüsü geresi her yere bizden çok doguya düşende oldu bilgisayar belirliyor dagıtım yerlerini haa arkadaşlar kapıdan girince mantıgınızı orda bırakıp öyle girin derim son bişey daha uslu olun ben ne piskopatlar gördüm ama o nizamiyeden girince hepsi mum gibi oluyor disiplin çok önemli bir şey daha en fazla 3 arkadaşnz olsun herkesle muhttab olmayın benden size tavsiye şimdiden herekese hayırlı teskereler izmir gaziemir usta birligim oraya düşen varsa beni bulsun sizleri brazcık aydınlattysam ne mutlu bana msn adresim meteris20@hotmail.com. (ASİ=KOMANDO)

    YanıtlaSil
  62. Selam arkadaşlar bende manisya düştüm merak ettiğim konu şu birincisi ben 86 doğumluyum ve tecilliyim gideceğim yerse 1 nci p.eğt.tug.k.lığı manisa diye geçiyor ben batı kışladamı olacam yoksa doğu kışladamı bu arada sınıfın ulaştırma bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

    YanıtlaSil
  63. kardeş eline sağlık güzel olmuş yazı çok işe yarıda acmi birlik süresi orda herkez için 28 günmü 89 /4 3 aralıkta ordayım

    YanıtlaSil
  64. cok tesekkür ederim kardes bende 13 ocakta gidicem oraya daha bilgiler için cok cok tesekkür ettim emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
  65. ARKADAŞIM ÖNCELİKLE YAZIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.. BEN TECİLİ KALDIRDIM 90/1 15 OCAKTA 1.PİYADE EGİTİM TUGAY KOMUTANLIĞINDAYIM. SANA YADA BILEN ARKDASLARA BIR KAÇ SORUM VAR?
    1- KÜTÜĞÜM İSTANBUL GAZIOSMANPAŞA USTA BIRLIGINDE İSTANBULA DÜŞME ŞANSIM VAR MI ?
    2- YUKSEK OKUL MEZNUYUM VE GRAFİKERIM ACEMI BIRLIGINDE YAZICI OLUP EĞİTİM YAPMAMA ŞANSIM VAR MI?
    3- PİYADE ASKERİNİN KOMANDOSU VAR MI? ORDAN USTAYA KOMANDO OLARAK GİTME İHTİMALIM VAR MI? ŞİMDİDEN TESEKKURLER CEVAPLARINIZ İÇİN!...

    YanıtlaSil
  66. arkadaşlar 15 ocak 2009 tarihinde 1. piyade egitim tugay komutanlıgındayım kütahyalıyım şimdiden tanışmak isteyen arkadaşları beklerim dolunay370@hotmail.com

    murat KUMARILIOĞLU

    YanıtlaSil
  67. kardeşim yazıların için eline koluna sağlık sana hayırlı teskereler arkadaşlar bende antalyadan manisa 1. er eğitim komutanlığı 89/4 b yani 15 ocak tarihinde gidecem herkese ahyırlı teskereler

    YanıtlaSil
  68. vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler

    bende 13 Ocak 2010 da 89/4B tertip olarak birliğe katılacağım....

    tüm tertiplerime hayırlı teskereler...

    YanıtlaSil
  69. halil altıntaş21 Kasım 2009 00:41

    arkadaslar istanbulluyum 1 .piyade er eğitim komutanlıgı manisa merkez düştüm istanbullu arkadslarımızla tanısalım derim niko_cix63@hotmail.com

    YanıtlaSil
  70. Valla helal olsun nette bundan faydalı bilgi yok bende 15 ocakta 1.piyade er eğitim komutanlıgı gidicem şimdiden bütün tertiplere hayırlı teskereler
    balıkesir
    ayvalık
    gossipmusty@hotmail.com

    YanıtlaSil
  71. arkadaslar ben eskısehırlıyım.manısa merkez 1. pıyade er egıtım taburuna dustum.gıden varsa oaraya gıtmeden goruselım

    YanıtlaSil
  72. arkadaslar ben eskısehırlıyım.manısa merkez 1. pıyade er egıtım taburuna dustum.gıden varsa oaraya gıtmeden goruselım. msn adresım lvnt_26@hotmail.com

    YanıtlaSil
  73. slm kader ortaklarıı benden manısa merkez 1. pıyade er egıtım taburuna dustum.kırıkkale harun tosun

    YanıtlaSil
  74. daha gıtmeden sogdum be

    YanıtlaSil
  75. benim de 1. piyade er komutanlıgı ulastırma cıktı acaba dogu kıslamı. batı kıslamı

    YanıtlaSil
  76. ESKISEHIRDEN FATIH 5.pıyade egıtım taburuna 89/4B ocak 15 gidiyorum pıyade olarak gidecegim için faydalı olacak bu yazdıkların hayırlı teskereler diliyorum herkeze tessekkurler

    YanıtlaSil
  77. kardeşim allah razı olsun aralıgın 6 sında teslim olucam bende... allah herkeze kolaylık versin

    YanıtlaSil
  78. benimde manisa 1. piyade alayı çıktı silüste ulaştırma yazıyor doğu kışlamı batı kışlamı acaba çok merak ediyoruz şimdiden tşkler

    YanıtlaSil
  79. manisada görüşmek üzere tertipler edirne

    YanıtlaSil
  80. slm arkadaşlar bende aydından ibrahim savuran manisa 1. piyade eğitim tugayı 3 aralıkta teslim hayırlısıyla gidip gelmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  81. merhaba bnde manisa 1. piyade alayı cıktı ama bn 15 ocakta sülüs alıcam yani B gidiyorum.B giden arkadaslar varsa buraya yazsın simdiden hayırlı teskereler .(istanbul)

    YanıtlaSil
  82. bende b gidiyorum manisa enes_12_2@hotmail.com

    YanıtlaSil
  83. bende b gıdıyorum arkadaslar (izmir)

    YanıtlaSil
  84. arkadaslar kime manisaya gitsem ben desem herkez mardin 70. mknz tugay kom. diyor :(

    YanıtlaSil
  85. Vermıs oldugun bılgıler ıcın cok teskkur ederım emegıne saglık. Askere yenı gıdıcek olan arkadslara ve bana cok yardımcı olucak manisada. bir kac sorum olucak eger yardımcı olursan yanıtlarsan veya bilen arkadslar yardımcı olursa benı aydınlatırsa minnettar olucam.

    1. ben profosyenel bonservıslı muzısyenım bu benım işime yarıyacakmı manisada ??

    2. gidicegım yer muzısyenlıgeme gore belırlenırmı?? ( ordu evi bando takımı vs )

    3. ordu evıne veya bando ya secılebılmem ıcın ne yapmam gerekıyor??

    sımdıden herkeze cok teskkur ederım. Herkeze hayırlı teskereler

    1. piy. egt. tug. kom. manisa merkez 89/4 b (izmir

    YanıtlaSil
  86. 89/4 b İstanbul harun_aksu@msn.com

    YanıtlaSil
  87. 89/4 b ankaradan manisa ya bilgiler icin tesekkürler ALLAH razı olsun

    YanıtlaSil
  88. italyann_82@hotmail.com 89/4 b istanbul yusuf ekleyin tanısalım arkadaslar.

    YanıtlaSil
  89. ARKADASLAR ESIM ORADA ASKER

    YanıtlaSil
  90. nasılmıs pekı rahatmıymıs eşin ?

    YanıtlaSil
  91. Bu açıklamaları yapan arkadaş allah razı olsun senden inan çok faydalı oldu.sanada hayırlı teskereler dilerim.her şey gönlünce olsun.....

    YanıtlaSil
  92. 77/3 tertip olarak ben de doğu kışla 4. bölükte3.takım 1.mangada idim. ilk gün yüksek okul ve lise mezunlarını soruyorlar sakın mezuniyetinizi söylemeyin.ben yüksekokul mezunuyum iyi bi görev verecekler diye zıpladım.bana manga başı görevi verdiler arkama da 23tane adam sıraladılar.boynuma da bi heybe geçirdiler.bu heybe de 23 adamın egitim dosyaları var ve siz bu ağırlığı acemilik boyunca taşıyorsunuz. BENDEN SÖYLEMESİ!!!!!!!

    YanıtlaSil
  93. arkadaslar bnde b gidyrm istanbuldan b gidicek arkadaslar msn lerini vresinler yada eklesnler niko_cix63@hotmail.com

    YanıtlaSil
  94. arkadaslar dovmesı olanlar sorun yasıyormu askerde??

    YanıtlaSil
  95. 11 aralık da teslim olacağım herkese hayırlı tezkereler

    YanıtlaSil
  96. benim nişanlım şu anda doğu kışlada asker. 3 aralıkda teslim oldu, hafta sonu ziyarete gitmeyi düşünüyorum. otogardan doğu kışlaya ulaşım kolay mıdır? bilen biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

    YanıtlaSil
  97. otogardan askerıye cok yakın yaklasık 10 dakıkalık bır mesafe var. dolmus la gıdebılırsın 10 dakıkada. otogardan kıme sorsan sana bınecegın dolmusu soyler.. umarım işine yarar verdıgım bılgı. allah kavustursun..

    YanıtlaSil
  98. Arkadaşlar Facebookta Grup oluşturduk 89/4 Tertip B grup olanlar toplanalım..

    http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=193592351490&ref=ts

    YanıtlaSil
  99. Bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  100. bu eleman sağlam sıkmış yahu
    hele kısa dönemler hiç takmayın bu yazıyı

    YanıtlaSil
  101. 327 kd olarak acemi birliğimi manisa batı kışlada tamamladım, kıbrıs a gönderildik daha sonra, Manisa tam bir eğitim tugayı, disiplinli, uzun dönemlere dayak atıldığını gözlerimle gördüm, kısa dönemlere de bazı komutanlar hakaret ediyorlardı, yaklaşık 300 kısa dönem dik 5.bölükte ve herkes nefret ederek ayrıldı,,, Bizler vatansever gençler olarak nefret ettrldik,, ya diğerleri doğudan gelenler,, insanlara bu sekilde vatan sevdirilmez, CAHİL ADAM VATAN HAİNİ OLUR !!! Manisa da ve Kıbrısta gerçekten çok iyi komutanlar vardı, onların hakkını yiyemem fakat eğitim ve disiplin ayrı bir olaydır,,, dayak ve hakaret ayrı bir olay, gerek Manisa da, gerek Kıbrıs ta, karakollarda, diğer alaylar, taburlar ve bölükler hakkında yazılacak o kadar çok sey var ki,,,,, vatan ve ATATÜRK sevgimden kimsenin şüphesi olmasın, ben Ordumuzu eleştirmiyorum Ordu içindeki karakteri bozuk insanlıktan nasibini almamış komutanlara !!!!!!! Avrupa birliğine girmeye çalışan bir ülkenin ordusunun içinde, kışlalarında yaşanılan rezillikler var ama nedense insanların askerliği bittikten sonra kimse konuşmuyor!!!!!! KIBRISTA BULUNAN ASKERİ CEZAEVİ ÖZHAN DA YAŞANILANLAR eski amerikan filmlerindekilerden beter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  102. Verdiğin faydalı bilgiler için teşekür ederim. Allah razı olsun. Askere gidecek bütün arkadaşlar için hayırlı teskereler diliyorum.

    YanıtlaSil
  103. arkadsım sen naptın yaa askerlıkten ıyıce soguttun adamı.. askerlık bu kadr mı kotu?? manısa hakkında soyledıklerın dogrumu ??

    YanıtlaSil
  104. arkadaşlar hangi banka atmleri lütfen yazın akbankı arıyoom yok diyoo yukarda arkadaş var demiş lütfen cvp bekliyorum

    YanıtlaSil
  105. garantinin atm si var mı içerde ?
    acil yardım..

    YanıtlaSil
  106. SADECE AKBANK ATM SI VAR ARKADASLAR ESIM ORADA ASKER SAFAK 36

    YanıtlaSil
  107. slm abim doğu kışlada asker orda komanda birliği olarak seçmişler.20 şer kişilik tim halinde eğitimm veriliyomuş.sizce kesin doğuyamı gider

    YanıtlaSil
  108. kardesım komandoysa yuzde 90 doguya verıyorlar ama yınede bellı olmuyor.. sans ısı bıraz askerlık

    YanıtlaSil
  109. arkadaslar facebooka grubumza katılın 89 4b http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=193592351490&ref=ts tanıyıp tanısalım istanbul..... niko_cix63@hotmail.com

    YanıtlaSil
  110. oğlum bugün teslim oldu manisa 1.piyade er eğitim komutanlığına verdiğin bilgiler için çok tşkr ederiz çok yardımcı oldu tüm evlatlara hayırlı tezkeler

    YanıtlaSil
  111. Abim'i bugun teslim ettik batı kışlasına istanbulluyuz uzun uzun gezdik manisayı güzel şehir.Verdiğin bilgiler çok güzel ve net hakkını helal et sağolasın okuduk hepsini.

    YanıtlaSil
  112. nişanlım dün teslim oldu.burdaki herşeyi okuduk,bilgiler için çok teşekkür ederim.
    bir sorum olacak?kısa dönemler batı kışlasında mı kalır?yoksa doğu kışlasına gitme ihtimalleri var mı? birde adres ve telefonlarına nasıl ulaşabilirim ? aramadı teslim olduğundan beri :(

    YanıtlaSil
  113. bilgiler için teşekürler.yemin töreni 30 diye biliyorum bir bilgisi olan varmı.birde yemin töreninden sonra izin veriliyormu ?

    YanıtlaSil
  114. nişanlım dün teslim oldu bugün kıbrısa gideceğini öğrendik. nedir bu kıbrıs durumu??? yardım.....

    YanıtlaSil
  115. Abim de kıbrıs a gidiyor zor mudur nasıldır yardım ?

    YanıtlaSil
  116. askerlıkte kolay dıye bısey yoktur arkadslar.. kıbrıs ıyıdır rahattır egıtım ve nobet tutmaktan baska bısey yapmaz.. carşı sı guzldır teror yoktur tehlıke yokturr. yanlız bıraz fazla para harcar cunku kıbrısta hersey 2 kat daha pahalı. teror korkusu ölüm korkusu olmadıgı surece askerlık cok guzldır. hem beklıyenlerı hemde asker ıcın ıyıdır eger terör yoksa. cunku malum ulkemız terör den cok cekıyor bu korkuyla yasamak cok zordur.. kısacası daglarda olmadıgı ıcın catısmalara gırmıcegı ıcın sanslısınız kıbrıs ıyıdır.. bende orada yaptım. allah kavustursun..

    YanıtlaSil
  117. yemin töreni teslım olduktan 28 gun sonra olur. yemın torenınden sonra 5 gun ıle 1 hafta arasında evıne gıdersın dha sonrada usta bırlıgıne teslım olursun.. eger aılen yemın torenıne gelmısse onlarla bırlıkte memleketıne donebılırsın..

    YanıtlaSil
  118. bilgilerini paylaşan arkadaşlar Allah razı olsun. 12 aralık teslim olan kısa dönemlerin tam askerlik bitiş tarihi nedir? şafak hesaplamak istiyorum da...

    YanıtlaSil
  119. arkadaşlar acemilik bitmeden ziyaret edilebiliyor mu? ziyarette ne kadar süre yanında kalabiliyoruz? c.tesi ziyaret var mı? bilgi için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  120. acemı bırlıgınde tabıkıde zıyaret oluyor.. manısa da hafta ıcı 12 ıle 13.30 arası hafta sonu sabah 9 ıle aksam 5 arası zıyaret oluyor

    YanıtlaSil
  121. ya benim de asrkadşım gitti daha 3 gün oluyor hiç zamanları olmuyormuş telefon bile açamıyor bana bugun kıbrısa gideceğini syledi usta birliği için ilk günden belli olurmu nereye gidecekleri??? lütfen cewaplayın

    YanıtlaSil
  122. acemı bırlıgı bellı oldugunda usta bırlıgıde bellı oluyor dıye bılıyorum ama tabıkıde usta bırlıgı acemılıgınde yemın torenınden once soylenıyorr

    YanıtlaSil
  123. BENIM ESIM ORADA ASKER ARKADASLAR SAFAK 33 ALLAHIN IZNI ILE GELECEK BU ZMAN DA GIDENLER 17 MAYISTA BURADALAR.

    YanıtlaSil
  124. bu zamn derken ne zaman arlıkta gidenler mi
    peki bişey daha sorcam askerliğin çoğu kıbrısa çıkıyrmş kısa dönemler de gidiyor mu kıbrısa?
    ayrıca 12 sinde gitti pek sesini duyamıyrm ne zaman duycam rahatca sesini? hafta sonu da hafta içi kadar sıkı mı oluyr? lütfen cewap yazın ben çok huzursuzm burda tek desteğim buradaki yazılarınız...

    YanıtlaSil
  125. EŞİM MANİSADA RAHATIM DİYOR AMA BEN İNANMIYORUM.BUGÜN ARADI KIBRIS LEFKOŞAYA GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ KISA DÖNEMLER KIBRISA GİDİYORMUŞ.ARAŞTIRDIM KIBRISIN AKERLİĞİ ÇOK RAHATMIŞ.ARALIKTA GİDENLER MAYISDA BURADALAR.ALLAH BÜTÜN ASKERLERİN YARDINCISI OLSUNVE ALLAHIM DOĞUYA DÜŞEN ASKERLERE SABIRLAR VERSİN.

    YanıtlaSil
  126. 12 ARALIK KISA DÖNEMLERİN ASKERLİK BİTİŞ TARİHİ 17 YADA 18 MAYIS.

    YanıtlaSil
  127. manisada özellikle kısa dönemler bütün gün içtima ile geçiyormuş. dün nişanlım aradı, içtimadan vakit kalmıyor ve telefonlar için çok sıra var, dedi. yemekleri güzelmiş, tek sorun fazla yorgunluk ama o kadarına da razı olmamız lazım sonuçta askerlik.. kıbrısa gidecekler şimdiden bilet ayarlayın yer kalmıyor benden söylemesi. biz aldık şimdiden.

    YanıtlaSil
  128. benım esımın kısa donem manısadaydı usta bırlıgıne manısaya cıktı suan acemıler cok oldugu ıcın manısada sıra oluyor telefonlarda ınanın cabuk gecıyor bızım safak 32 bugun egıtım olarak bıraz zor ama teror yonunden rahatız en azından 17 ocakta ınsallah burada

    YanıtlaSil
  129. ya benimde nişanlım 12 aralıkta gitti kısa dönem olarak ewt kıbrısa gönderiyrlarmış ya inş rahat olur çünkü pek konuşamıyrz we ben çok mutsuzum sesini duymk istyrm artk tek tesellim sizlerin burada yazmış olduğu bilgiler bişey sorcam kıbrısa gidenlere kaç gün yol izni weriliyrmş? bi bilginiz warmı ayrıca dağıtım izni yol izninin dışında mı?lütfen orası ile ilgili haber alan arkadaşlar burayada yazın çünkü çok zor oluyr haber alamadan geride kalmk we istedğn zamn ulaşamamak gerçi nişanlım beni hergün aramaya çalışıyor ama eğitimleri çok sıkı olduğundan 1 2 dk weya saniyelerle konuşuyrz. ayrıca bişey daha ilawe etmek istiyorum adsız arkadaşım eşim kıbrısa gidiyor die oraya gdnce nasıl görüşceksiniz bi bigin warmı şimdiden emek werip yazan herkese tşk

    YanıtlaSil
  130. ARKADAŞIM KIBRIS ÇOK RAHATMIŞ HİÇ ENDİŞE ETME BENDE SENİN GİBİYDİM AMA ARAŞTIRINCA RAHATLADIM.AYIN 10 NUNDA KIBRISTA OLACAKLARINI SÖYLEDİ AMA KESİN DEĞİL HERALDE İZİNLERİ 7 GÜNMÜŞ YOL BUNUN İÇİNE DAHİL.KIBRIS HAKKINDA ENDİŞEM KALMADI ARTIK HEM ÇOK RAHAT HEMDE SICAKMIŞ ORASI.NASIL GÖRÜŞECEĞİZ,BEN HER AY GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM TABİ ALLAH NASİP EDERSE ZATEN EŞİN YADA AİLENDEN BİRİLERİ GİDİNCE YAT İZNİ VERİYORLARMIŞ YANLIZ BENİM MALATYADAN GİDİŞİM YOL OLARAK BİRAZ ZORLANACAĞIM AMA OLSUN SONUNDA ONU GÖRMEK VARYA HER ZORLUĞA KATLANIRIM BEN.ALLAH HEPSİNİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  131. tşk ederim cewabın için nerden araştırdın ayrıca eşine herhengi bir telefon numarasından ulaşabiliyrmsn ulaşabiiyrsan o numarayı bana da yazarmısın bende aramak istyrm ama numara yok

    YanıtlaSil
  132. ufff benim de sevdiğim manisa da acemiliğini yapıyor kısa dönem,hiç konusamıyoruz gittiğinden beri iki kez konustuk cok endişeliyim,ustalığı kıbrısa cıkmış, bilmiyorum neolcak aradıgınız bir telefon numarası var mı ban da verir misiniz?

    YanıtlaSil
  133. BİZİM AİLE ASKERİYENİN İÇİNDE GİBİ BİŞEY BİLGİLERİ ÇOK FAZLA AYRICA GENERAL Bİ TANIDIĞIMIZ VAR ONARDAN BİLGİ ALDIM VE KIBRISDA ASKERLİK YAPANLARDAN BİLGİLENDİM.EŞİME ULAŞABİLECEĞİM Bİ NUMARA YOK ANKESÖRLÜ TLFDAN ARIYORLAR ZATEN ORANIN NUMARASI VAR AMA KİMBİLİR KİM AÇAR EŞİM GÜNDE 4 DEFA FALAN ARIYOR GENELDE YEMEKLERDEN ÖNCE ARIYOR AMA 2 GÜNDÜR GÜNDE 2YE DÜŞTÜ ARAMASI SABREDELİM ARKADAŞLAR ACEMİİK BİTİNCE KIBRISA GİTDİKLERİ ZAMAN ONLARDA RAHATLACAK BİZDE İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  134. Eşiniz kısa dönem mi yapacak acaba.bi de 11 ocak gece on ikiye kadar teslim olabiliyolarmış kıbrısa gidenler.

    YanıtlaSil
  135. EVET EŞİM KISA DÖNEM YAPIYOR EŞİM İZİNE GELECEK 7 GÜN 16 SINA FALAN TESLİM OLACAK KIBRISA.İZİN KULLANMAYANLARDA 10 OCAKDA TESLİM OLMALARI GEREKİYORMUŞ.ARKADAŞLAR HİÇ ENDİŞE ETMEYELİM KIBRISA DÜŞTÜKLERİ İÇİN ONLARDA BİZLERDE ÇOK ŞANSLIYIZ.ALLAH HAYIRLI TESKERELER NASİP ETSİN.

    YanıtlaSil
  136. ben hep kıbrısın çok zor olduğunu duydum. we telefon konusundada çok sıkılarmış benim nişanlım beni güne 1 kere yada en fazla 2 kere arayabiliyr acaba sizin eşiniz hangi kışlada?? benim nişanlım batı kışlası 6.bölük 4. taburda çok sıkı yapldığını söylüyr eğitimin

    YanıtlaSil
  137. ARKADAŞIM ASKERLİK BU KOLAY OLURMU TABİKİ EŞİMDE EĞİTİMLERİN ÇOK ZOR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.EŞİM BATI KIŞLASINDA 2.BÖLÜK 3. TABURDA.EŞİMİN ARAMALARIDA KISITLANDI ARTIK İLK GÜNLERDE ARIYORDU AMA EĞİTİMLER SIKILAŞMIŞ ARAYAMIYOR TLF SIRASIDA OLUYORMUŞ ARAYIPDA KONUŞMAMIZ 1DK ANCA OLUYOR.KIBRISIN ASKERLİĞİNİN ÇOK KOLAY OLDUĞUNU HERYERDEN DUYUYORUM ZATEN BİZİMKİLER KISA DÖNEM DEĞİLMİ ACEMİLİKLERİNDE OLDUĞU GİBİ OLMAYACAK USTABİRLİKLERİ.KISACASI KIBRISIN ASKERLİĞİNİN KOLAY OLDUĞUNU HERYERDEN DUYUYORUM.

    YanıtlaSil
  138. Kıbrıs ya da Manisa ya da başka bir yer, asıl önemli olan bölüğün ve komutanın diye biliyorum. kesin olan hiç bir şey yok, hep birlikte yaşayıp göreceğiz. ayrıca şu ayrıntı da var, telefon görüşmeleri çok sık olursa bence katlanmak daha zor olur. günde bir kez iyi olduklarını duymakla yetinmemiz gerekiyor.

    YanıtlaSil
  139. arkadaslar benım esım yaptırıyor sanırım sızın eslerınıze egıtımı hıc sesı falan kalmamıs egıtım yaptırmak evet tel konusması cok zorlastı esımde arayamıyor hatta dıyor kı benım 29 gun kaldı bırak acemıle konussun ılk zamnlar bende konusmak ıcın can atıyodum dıyor allah yardımcıları olsun zor bısey istanbul/safak 29

    YanıtlaSil
  140. slm mıllet bende 13 ocakta manisaya gidicem ulaştırma biraz bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  141. batı kışlanın telefon numarasını bilen varmı ?

    YanıtlaSil
  142. nişanlım dogu kışlası kısa dönem kıbrıs gönyeliymiş bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  143. arkadaşlar, nişanlım da manisada kısa dönem yapıyor askerligini. 8 ocaktaki yemin törenine gideceğiz ailesiyle. yakınlarda otel/pansiyon bi yer bilen var mı?

    şimdiden yer ayarlamak istiyoruz, içeriye de evci çıkabilmek için bildirmesi gerekiyormuş.

    YanıtlaSil
  144. ARKADAŞIM ASKERİYENİN KARŞISINDA SARUHAN OTEL VAR BİZ ORADAN YER AYIRDIK.AMA ŞİMDİDEN AYIRIN BENCE YER OLAMAYABİLİR ÇÜNKÜ.BİRDE İÇERİYE EVCİ BİLDİRMEK DERKEN ASKERİMİZİ O GECE ÇIKARABİLİYORMUYUZ YANİ ONDAN BAHSEDİYORSUNUZ ANLAYAMADIM.BENİM BİLDİĞİM ACEMİLER KESİNLİKLE DIŞARI ÇIKAMIYORLAR.

    YanıtlaSil
  145. ARKADAŞIM BATI KIŞLASININ BENDE NUMARASI VAR AMA ANKESÖRLÜ TLF KİMBİLİR KİM ÇIKAR BİDE ÇIKAN KİŞİYE ASKERİNİ ÇAĞIRMASINI SÖYLESEN BİLE ZANNETMİYORUM ÇAĞIRACAKLARINI EŞİM ANKESÖRLÜDEN ARIYOR TLFNU KAPATIP ORADA BEKLİYOR BEN ARIYORUM TEKRAR ONU EŞİM AÇIYOR TLFNU AMA TLFNA ÇAĞIRMAZLAR.

    YanıtlaSil
  146. ARKADAŞLAR BEN KIBRIS LEFKOŞA ASKERLİĞİ HAKKINDA İNTERNET BİLGİ ALMAK İSTİYORUM AMA BU TÜRLÜ ASKERLİKLE İLGİLİ BİR BİLGİ ALAMIYORUM.BİLGİSİ OLANLAR YARDIM.

    YanıtlaSil
  147. Ben 20 aralıkda erkek arkadasımı zıyarete gıttım manısaya 12 aralıkda teslım olan kısa donemler arasında. 1 haftada en az 4 kılo vermıs. ıyıyım dıyor ama ıyı degıl. sesı cıkmıyor... cogu zaman sabah arıyor. gunde sadece bır kere sesını duyabılıyorum ama olsun saglıgı yerınde olsun gececek bu gunler de. anlattıgı kadarıyla ve halıne bakılırsa egıtımlerı cok agır. erkek arkadasım da kıbrısa gıdıyor. bız 8inde yemın torenınden sonra dırek kendısını alıp ıstanbula donecegız. 11 ınde Kıbrısa teslim. ben sizler gibi Kıbrıs'da askerliğin kolay olduğunu duymadım hiç bir yerden. Barış gücü olduğu için çok ağır spor ve disiplin varmış. Orhan Pamukoğlunun Kıbrıs'daki 28. Mekanize Piyade Tümeninin 2 sene tümen komutanlığını yapmış olması orasının disiplin açısından nasıl bir yer olduğuna da ışık tutuyor bence. Tek artıları yaz sıcagında orada olmayacak olmaları. Umarım yanılırım...
    Bu haftasonu tekrar gideceğim Manisa'ya. Bütün askerlerimize hayırlı teskereler ve onları bekleyenlere yani bizlere de bol sabırlar...

    YanıtlaSil
  148. benımde esım manısa allaha sukur 25 gunumuz kaldı esımde aralıkta gelen eskerlere egıtım yaptırıyor ama sesı falan kalmamıs bıraz egıtımler agır arkadaslar ama gecıyor ınanın bak bıze 25 gunumuz kaldı ınsallah darısı basınıza

    YanıtlaSil
  149. eşiniz hangi boluğe eğitim yaptırıyor acaba? siz eşisiniz rica etsenizde bizimkilerin canını çok okumasa :) allah kavustursun bir daha da ayıramasın inşallah.

    YanıtlaSil
  150. ya 8 ocakata yemin töreni olup kıbrısta 39. mekenimaya gitcek oln warmı acaba???

    YanıtlaSil
  151. eşimde kbrıs gönyeli mekanize dedi ama kaçıncı bilmiyorum 8ocak yemin töreni var ama biz gitmiyoruz çünkü eşim istemiiyor ayrılmak zor olur diye.....

    YanıtlaSil
  152. 8OCAKDA BEN GİDİYORUM BATIKIŞLASI DEĞİLMİ SİZİNKİ EŞİM BATIKIŞLASINDA SADECE O KADARINI VE BÖLÜĞÜNÜ BİLİYORUM YEMİN TÖRENİNDE AİLESİ GİTMEYEN ASKERLER ORADAKİ AİLESİ GELEN ASKERLERİ GÖRÜNCE ÇOK ÜZÜLÜYORMUŞ VALLA BEN HERKESE GİDİN DERİM EN AZINDAN Bİ MORAL OLUR ONLARA.

    YanıtlaSil
  153. Merhaba Arkada$lar...Hepinizi Allah kavu$tursun...Benim ni$anlimda 12.aralikta teslim oldu(KISA DÖNEM)...Manisa batiki$lada yapior...Günde 3-4 sefer ario cok $ükür...Rahatmi$, her$ey yolundaymi$...Usta birligini Kibris Pa$aköyde yapcak..Pa$aköye gidecek olan yada Pa$aköy hakkinda bilgisi olan varsa payla$irsa cok sevinirim...

    YanıtlaSil
  154. VALLA HANGI BOLUGE EGITIM YAPTIRYOR BILMIYORUM AMA YEMIN TORENINDE GIDIN BENCE ESINIZ ISTEMIYORSA GITMEYIN BEN GITMEDIM EKIMDE GITMISTIM DAHA KOLAY GELDI BANA YEMIN TORENINDE GITMSEYDIM DAYANAMAZDIM EVLILER ICIN DAHA ZOR ALLAHA SUKUR BITTI INSALLAHTA DEDIGINIZ GIBI BIR DAHA AYRILMAM SAFAK 24

    YanıtlaSil
  155. slm bnm abim 6 aralıkta gitti doğu kışla.acaba ayın 30 unda yemin töreni varmı .abim 5 gün önce aramışta ve bir daha aramadı.30 unda yemin tönreni olduğunu bilen birisi yazarsa sevinirim herkese hayırlı teskereler

    YanıtlaSil
  156. eşım doğu kışlası 10.böluk 2.tabur 4.böluk.varmı tanıdık sızınkıler nerde bılen varmı ordanda kıbrıs gönyeli 1.mekanıze piyade taburu 2.mekanize piyade bölüğüne gıtcek.aynı yerde olan varsa yazsınlar beklıyorum

    YanıtlaSil
  157. slm abim erzurum ılıca komanda olarak gidiyor aynı yere giden varmı.yemin töreni 30 unda herkese hayırlı teskereler

    YanıtlaSil
  158. slm lar ben volkan ÜSTÜN. çok güzel anlatmışsın bende 15 ocak oradayım. anlattıgına göre güzel bi yer olsa gerek.elbette askerlik yapmaya gidiyoruz tatil yapmaya degil. sorum şu olucak. benim 4 5 kg fazlalıgım var bu sorun olurmu? geri gönderirlermi? ben askerlik yapmak istiyorum dedigimde beni alırlarmı cvb larsan çok sevinirim saygılarımla. volka ÜSTÜN

    YanıtlaSil
  159. kardesm bir boyun kaç ve kilon kaç öle 4 5 kilodan bsy olmas merak etme sen gitmeseydn sna ztn elverişsizdir die rapor verirlerdi rahat ol

    YanıtlaSil
  160. Benim eşimde batı kışla 7. bölük 2. kısımda .Kıbrısa çıktı usta birliği .ben gitmeden önce bu yazıyı okumuştum ve çantasını daha iyi hazırlamıştım özelliklede bozuk para ve tel.kartı nı dikkate almıştık.gerçekten çok güzel bilgiler bunlar emeğine ,yüreğine sağlık.Allah tüm askerlerimizi korusun(AMİN)

    YanıtlaSil
  161. slm lar niko çok tşk. ederim içimi ferahlattın. bayum_ 1.71 kilom_105 askere gitmeyi çok istiyorum bende asker olmak istiyorum şubede heran gibi bişe demediler. sadece arkadaşlarım kilo ver dediler almazlar seni dediler korktum bende bilgi almak istedim ilgine çok tşk.ediyom saygılarımla Volkan ÜSTÜN.

    YanıtlaSil
  162. TUZLA YOLCUSU1 Ocak 2010 14:35

    Arkadaşım eline sağlık doğu kışladaydım ben de.komple %100 aynı yazdıkların.30 Aralıkta yani 3 gün önce yemin törenim vardı.Dağıtımlarımız belli oldu fakat;bizim 2.bölükten 25 kişi cobra (zırhlı araç)şoförü,7 kişi de nişancı olarak seçildik,diğer bölükleri bilmiyorum ama 1. ve 2. bölükten 50 kişi falanız tahminim.4 Ocakta Istanbul/Tuzla Piyade Okulu na götürecekler.
    15-20 gün veya en fazla 45 gün eğitimimiz var bilemiyorum ama 20 gün diye tahmin ediyorum.İlk defa gönderdikleri için doğu kışladakilerin bu konu hakkında pek bilgileri yok,oraya gidince görecez artık hayırlısı...Bilgisi olan varsa ekleyebilir.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  163. Öncelikle yukarda yazanların cogu yalan uzun dönem yapanlar dayak yiyo kısa dönemler yemiyo falan filan bende uzun dönem olarak yaptım acemiligi bi tokat bile yemedim.1 hafta batı kışlada yaptık daha sonra dogu kıslaya gitti ortalama olarak 2 bölükde 600 e yakın uzun dönem asker vardı ve kimse tokat bile yemedi.Kıçınızdan element uydurup da burda cocuklarını gönderenleri huzursuz etmeyin.

    Oglu nu ya da eşini gönderenler bence hiç morallerini bozmasınlar çünkü acemilik süreleri ortalama olarak 28 gün biz yılbasına denk geldigi için 24 gün yaptık.Cocuklarınız ya da eşleriniz gercekden güzel yere düştüler.

    ilk hafta ları hosgeldiniz haftası genelde pek egitim yapmazlar silahsız yanaşık düzen egitimi alırlar.Daha sonra 2.hafta 15-25 mt atısları baslar genelde bir bölük 2 gün sürer daha sonradan uzun atlama halat a tırmanma vs.vs vakit gecer 2.hafta da bu sekilde gecer 3.hafta tek er muharebe egitimi baslar işte yön tayin usulleri vs.vs 4.hafta güle güle haftası zaten her gün tören provasına cıkarlar egitim spor vs. bişey yapmazlar.
    Acemi birliginde cok yalanlar dolasır hiç birisine inanmayın aman iyi atıs yapma doguya gidersin derler.ben 21 atısda 5 tane 3 köşe teşkil yaptım kıbrıs a gidiyorum.Yemin töreninden sonra sizi göndermicekler falan derler buna da inanmayın.Yemin töreninden sonra üstünüzü degiştirip aileniz le veya yanlız ayrılırsınız birlikden.Sadece istanbul tuzla da egitim alanlar dagıtım izni kullanamazlar.

    1989\4 A

    YanıtlaSil
  164. Arkadaşlar, eşimin 8 Ocakta yemin töreni var, saat kaçta yemin töreni olcak bir fikri olan varmı, hatlar çok kötüydü, tekrar arayamayacak, doğu kışlada...
    Yardımcı olabilecek biri olursa çok sevinirim

    YanıtlaSil
  165. sabah 9da heralde yemin törenleri ama öğleden sonra çıkıcam dedi eşim oyüzden heralde sabah

    YanıtlaSil
  166. Genelde yemin törenleri 10 da baslayıp en gec 11:30 da biter fakat siz genede 9 gibi tören alanında olursanız hem girişte ezilme tehlikesi atlatmassınız hemde eşiniz sırada gelirken görme imkanınızda var.

    YanıtlaSil
  167. 89/4(A) Bende yeni geldim dagıtıma Doğu kışlada (Avcı) 4. bölükte yaptım,İstanbul Dolmabahce sarayına düştüm.
    Size tek diyeceğim arkadaşlar gururunuzu dışarda bırakıp öyle girin o kapıdan,çok hakarete ugrayacaksınız başınızı eği, sakın karşılık vermeyin zaten 5 - 6 gün içinde alışacaksınız,daha sonra zaman nasıl geçiyor anlamayacaksınız,Eğitimler ağır çok süründük istikamet çok yaptık,çok ceza aldık 1 kişinin yaptığı hatayı tüm takım çekiyor.Sigara molaları cok veriliyor,ama sakın izin verilmeden sigara içmeyin 300 kişinin önünde rezil olabilirsiniz,ya da o 300 kişiyide yakabilirsiniz.Allah hepimize hayırlı tezkereler nasip etsin...

    YanıtlaSil
  168. eşım doğu kışlası 10.böluk 2.tabur 4.böluk.varmı tanıdık hüseyin çetinkaya aynı yermi bu seninkiyle

    YanıtlaSil
  169. Dogu kışlada 10. bölük yok batı kışladır o :)

    YanıtlaSil
  170. Bu çarşamba ben de malum birliğe katılacağım ve bu güzel kıyak için teşekkürlerimi borç bilirim kardeşim. Sana hayırlı tezkereler olsun ve tabii tüm vatani görevlerini yapan kardeşlerimede.

    İnsanların yaşayacaklarını bire bir yazamazsın elbet lakin yerinde ve yeterli bir fikir vermişsin neler olduğu ve olabileceği konusunda. Gerisi askerliğini yapana kalmış, ki herkez hayatta her daim kendinden sorumludur. Mutlu kalasın...

    YanıtlaSil
  171. slm arkadaşlar 1,71 boy 105 kilo yum manisa merkzde skerlik yapıcam 15 ocakta askere alırlarmı beni? cvb larsanız çok tşk.ederim ilginize şimdiden tşk. ediyorum

    YanıtlaSil
  172. 17.01.2010 PaZAR GÜNÜ 1.P.EĞT TUG. K.LIĞI MANİSADAYIM. SİLÜSUMDE SINIF: ULAŞTIRMA YAZIYOR.. BATI KIŞLA MI DOĞU KIŞLA MI BILMIYORUM.. İSTANBULDAN GIDICEK OLAN VARSA TANIŞALIM ARKADAŞLAR.. EMRE..
    tatildeyizhayal@hotmail.com

    YanıtlaSil
  173. ben yarın teslim olacağım da silüsü 1 gün geç aldım 1 gün bakaya muhabbeti filan oldu, 86lıyım tecilliydim şimdi yarın gidince dk mı gidicem yoksa 89/4 b mi gideceğim bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
  174. arkadaşlar bende 15 ocakda teslim olucam varsa aynı gün manisa 1. P.EĞT TUG. K.LIĞI şimdiden tanışalım msn de ugurcelik41@hotmail.com

    YanıtlaSil
  175. slm arkadaşlarr herkese hyrlı teskerelerrrrrrr

    YanıtlaSil
  176. MANİSAYA GİDEN ASKER EŞLERİ VARMI BEN YARIN ÇIKIYORUM YOLA YEMİN TÖRENİNE BÜTÜN ASKERLERE HAYIRLI TESKERELER.NE ZORMUŞ YAAA ASKER YOLU BEKLEMEK.

    YanıtlaSil
  177. EN İYİ BEN BİLİRİM BİZİM ŞAFAK 10 MANİSADA EŞİM İNANIN HER GÜN SABAH İŞE GELİR GELMEZ HEMEN BURAYI OKURUM İÇİM RAHATLIYOR BİRAZ ÇOK ZOR AMA ALLAHIM BİLMEDİĞİMİZ BİR GÜÇ DAYANMA GÜCÜ VERİYOR İNSANA VE DE TEK KALDIGINDA HAYATI ÇÖZÜYORSUN İNSANLARIN YÜZÜNÜ GÖRÜYORSUN. BENİM AÇIMDAN İYİ OLDU EŞİME DAHA ÇOK BAĞLANDIM ALLAHIM BİRDE ÇOÇUK NASİP EDERSE NE İSTERİM DAHA ALLAHTAN SAGLIK VE MUTLULUKTAN BASKA

    YanıtlaSil
  178. slm arkadaşlar 105 kg yum boyum 1,71 askere alırlarmı beni bende manisa merkezde askerlik yapıcam askerlikle ilgili bişe bilmiyorum bana yardımcı olursanız çok sevinirim cvblarınızı bekliyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
  179. eşim 6sında teslim oldu.manisa merkez 1.piyade eğitim tugayı doğukışla avcı (3)bölüğünde acemiliğini yapıyor.bilgisi olan biri varsa sorum olucak.uzun dönem askerlik yapıcak olanlar yabancı dil sınavına girebiliyorlar mı?daha doğurusu dk lar???bonservisleri vardı ing-almanca ve dalgıçlık.ustabirliği için faydası olur mu???
    hakikaten zormuş şimdiden çok özlüyorum onu.herkese hayırlı tezkereler,bekleyenlere sabırlar...

    YanıtlaSil
  180. helal kardesim emegine saglık cok güzel anlatmıssın arkadaşımı götürdüm oraya dedim gelmem bi daha buraya kangamı aldın bnden kendımde aynı yere düştüm sagol kardesım teşekkür ederim bilgilerin icin...89/4 manisa

    YanıtlaSil
  181. benim nişanlım yeni gitti manisa doğu kışlada acemiliğini yapıyo şuan 3 günlük asker acemliğği kaç gün sürer tahminen

    YanıtlaSil
  182. Arkadaşlar merhabalar.Ben Kocaeli-Gebze'den Soner bende 17 Ocak'da teslim olacağım.RABBİM hepimize hayırlı teskeler nasip etsin.Yazarsanız burada tanışırız.

    YanıtlaSil
  183. 1.NCİ PİYADE EĞİTİM.TUG.K.LIĞI MANİSA/MERKEZ

    ferdi ilkhan
    13-1-2010 17:00 teslim olacam

    msn : ferdiilkhan@hotmail.com

    Sakarya / adapazarı

    YanıtlaSil
  184. Tertibim Ferdi yukarıdada yazdığım gibi bende ayın 17.de teslim olacağım.Aynı yere gidiyoruz,umarım görüşürüz.Herkese hayırlı teskereler.Gebze'den Soner...

    YanıtlaSil
  185. arkadaşlar herkese merhaba..ilk önce bu bloğu oluşturan ve bu bilgileri veren arkadaşa çok teşekkürler...allah herkese hayırlı teskereler wersin bekleyenlere de kendi sabrından versin...çok ama çok zormuş gerçekten zor olduğunu bilirdim de bu kadar zor olabileceğini hiç düşünmemiştim.06/01/2010 da teslim oldu ama benim gözyaşım hala dinmiyor elimde değil dindiremiyorum warsa bunun yolunu bilen allah rızası için söylesin.sabahları alarma kalkamazken şimdi saat 5te gözlerimi açıyorum.çorba bile içemez oldum boğazımdan geçmiyor =.(( silüsünü 04/01/2010 da aldı 6sında teslim oldu ( 1985 doğumlu)DK olarak gitti.1.piyade eğtm tugay komt. batı kışlada ama hangi bölükte tam olarak bilemiyorum.üst devrelerinin çok ezdiklerini söylüyor, anamızı ağlatıyorlar diyor..bu kadar çok mu yapıyorlar gerçekten =.(( sizden isteğim yemin töreni ne zaman olur herkes acemiliğin 28gün sürdüğünü söylüyor ama kuzumla konuştuğumuzda en son dün konuştuk 30 gün var falan dedi. kesin net bilen varsa lütfen bana bilgi verir misiniz??? bir de kütüğü Sivasta ikametgah Bursa gözlük takıyor şuanki görevi ne tam olarak bilmiyorum ama nereye düşer usta birliği lütfen birileri bana birşey söylesin inanın delirmek üzereyim çok özlüyorum onu çoookkk =..(((((

    YanıtlaSil
  186. bnden snra daha kimse giremedi galiba arkadaşlar lütfen bilgisi olanlar bilgi wersinler...gittiğinden beri ilk kez dün arayamadı =(( ne oluo ne bitio ne olacak die düşünmekten kendimi yedim resmen =..(( Allah'ım cümlemizin yardımcısı olsun inşallah..gidene de bekleyene de kendi sabrından wersin...

    YanıtlaSil
  187. Bende bir kaç gün sonra manisa yolcusuyum,Allah herkese kolaylık versin bekleyen içinde vatani görevini yapan içinde zor tabi,sonuçta aylar süren ayrılık var.
    Şu an içimde çok büyük bir çoşku var,bir taraftan da acayip bir hüzün,ilk defa ailemden ayrılacağım ve uzun bir ayrılık olacak,benim için hiç kolay olmayacak.
    Burayı okuyup,benimle aynı zamanda teslim olacak arkadaşlar var ise tanışmamız iyi olur diye düşünüyorum.
    Ayrıca bir sorum olacak,bana bir zarf verdiler şubeden ve açmak yasak ismi sülüs sanırım :D ama bunun haricinde hiçbirşey vermediler,sınıfım falan belli değil,sınıfımız oraya gittiğimizde mi belli oluyor acaba?

    YanıtlaSil
  188. ilaydacım benım esımde manısada batı kıslada safak 3:) 17 ocakta burda ınsallah ama ınan ılk zamanlar bıraz zor ama sonrası cok kolay ve ıyı askerı hakkında cok telefonda konusmayın dınlenıyor uzun donemmmı senın kı kısamı kendını harap etme alısıyor ınsan nelere alısmıyoruz kı ölüme alışılıyor sağlam insana aglama der annem o yuzden allaha dua et emın ol bıtıyor bak benım bıttı allahıma şükürler olsun şafak 3

    YanıtlaSil
  189. ilayda benim nişanlımda askerde bugün 6 gün oldu MANİSADA acemi birliğini orda yapıyo bende aynı senin gibiyim kaç gündür yemek yiyemiyorum iştahım yok ve biz aynı şehirde değlidik o istanbulda ben samsundayım uzaklığın üzerine bide askere gidince çok kötü oldum ve apar topar gitti benimle bile görüşemedi o kadar zor günler geçiriyorumki anlatamam ama o aradığında ona belli ettmiyorum gülüyorum konuşuyorum üzülmesin diye kaç gündür göz yaşlarım dinmiyo kulağım hep tlfda aramadığı zaman kalbime sıkıntı giriyo çok zor allah sabır versin,iyimi rahatmı diye düşünmekten geceleri baş ağrısından uyuyamıyorum bu kadar zor olacağını düşünmemiştim allah askerlik yapanlara güç kuvvet versin dayanma gücü versin biz bekleyenlerede sabır versin gerçekten çok zorrrrr:(

    YanıtlaSil
  190. uzun dönem yapacak..ne güzel sizin 3 gün kalmışsn allah bundan snra ayırmasın inşallah bize de nasip etsin...
    bende bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim dediklerinin aynısını ben yaşıorum iki gündür aramadı delircem nerdeyse kontürü bitti büyük ihtimalle die düşünüorum ama yine de insan ister istemez huzursuz oluo =(( allah hepimize bekleyene de askere de dayanma gücü wersn kendi sabrından wersin....

    YanıtlaSil
  191. bi sorun yoktur merak etme kontürü bitmiştir orda kart bulmak zor oluyormuş çarçabuk geçsin inş bu günler allahın izniyle

    YanıtlaSil
  192. ilayda merhaba , benim erkek arkadaşımda senin nişanlınla aynı gün teslim oldu , bana söylediği 12 şubatta yemin törenleri varmış, sanırım orda inanılmaz yoğun geçiyor günleri , ya bu sebepten yada kontör sebebi ile arayamamıştır, allah bizi sevdiklerimize sağ salim kavuştursun , sevgiler....

    YanıtlaSil
  193. benim bildiğim kadarıyla normalde ordaki acemilik süresi 28 gün..ama 12sinde eğer yemin töreni warsa 37gün oluo =(( bana da en son telefonla konuştğmzda 14şubatta yanındayım demişti =)) peki usta birliğine gidecekleri yerler ne zaman belli oluor senin erkek arkadaşının belli olmuş mu ya da belli olan biri war mı bilen war mı arkadaşlar????

    YanıtlaSil
  194. henüz belli değil sanırım yemin töreninden 1 hafta önce belli oluyor...

    YanıtlaSil
  195. ARKADAŞLAR MRB BENİM EŞİM MANİSA BATI KIŞLADA YAPTI ACEMİLİĞİ KISA DÖNEM USTA BİRLİĞİ KIBRISA ÇIKTI MANİSAYA DÜŞEN ASKERLEĞİN %90 KIBRISA ÇIKIYOR DİYE BİLİYORUM.GEÇEN HAFTA YEMİN TÖRENİNDEYDİK GÜZEL Bİ ŞEHİR SICAK YANİ EN AZINDAN MALATYA KADAR SOĞUK DEĞİL ÇOK BÜYÜK Bİ ALAY ÇOK FAZLA ASKER ÇOK KALABALIK SANIRIM TLF KULÜBELERİDE BOZUKMUŞ YAPTIRACAKLAR DİYORDU EŞİM YAPILDIMI BİLMİYORUM AMA ARAMADIYSA DEDİĞİNİZ GİBİ YA KONTÖRÜ BİTMİŞTİR YADA EĞİTİMLERİ ÇOK SIKIDIR.EŞİM UZUN DÖNEM ASKERLERİ ÇOK EZDİKLERİNİ SÖYLEDİ EĞİTİM OLARAK ALLAH HEPSİNİN YARDIMCISI OLSUN.BENDE İLK 10 GÜN KENDİMDE DEĞİLDİM ÇOK ZOR BİRDE ÇOCUK OLUNCA DAHADA ZOR.EŞİM BU SABAH YOLA ÇIKTI ŞUAN KIBRISDA ORANIN ASKERLİĞİ KOLAYMIŞ BİZİM ŞAFAK 120 BİTERMİ DİYORUM AMA İNANIN ZAMAN ÇABUK GEÇİYOR ALLAHIM SABRINI VERİYOR.ÜZMEYİN KENDİNİZİ GERÇİ BİLİYORUM ŞUAN NE DESEM SİZİN İÇİN BOŞ AMA BENDE AYNI DURUMDAYIM 5 AY ASKERLİĞİ VAR AMA DAHA 1 AYI GEÇTİ.BİRDE BEN NEFES FİLMİNİ İZLEDİKTEN SONRA ÇOK RAHATLADIM ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUNKİ BİZİMKİLER DOĞUDA DEĞİLLER ARKADAŞLAR.ALLAHIM DOĞUDA DAĞLARDA KARDA O SOĞUKDA ASKERLİĞİNİ VATANİ GÖREVİNİ YAPAN ASKERLERİMİZE YARDIMCI OLSUN VE SABIRLAR VERSİN.DAĞITIM İZNİNE GELİP GİTMESİ DAHA ZOR OLUYOR EŞİME BİRDAHA İZNE GELME DEDİM BEN GİDERİM YANINA AMA ONUN GELİP GİTMESİ ÇOK ZOR.EN ZORU NE BİLİYORMUSUNUZ EŞİM SABAH EVDEN ÇIKARKEN KIZIMIZI ÖPTÜ UYUYORDU KIZIM UYANDIĞI ZAMAN DİREK YATAĞA BAKTI ANNE BABAM NEREDE DEDİ ASKERE GİTTİ DEYİNCE AĞLAMAYA BAŞLADI ONAMI YANASIN KENDİNEMİ BENİM KENDİ ÖZLEMİME AĞLAYACAK DURUMUM KALMADI YANİ DUA EDİN ALLAHA CANLARINA SAĞLIK VERSİN.HERKESE SABIRLAR VERSİN.

    YanıtlaSil
  196. benim nişanlımda manisa doğu kışlada acemiliğini yapıyo gideli 7 gün oldu oda dedi şubatın 12sinde yemin törenleri varmış bir haftalık dağıtım iznine gelceklermiş Allahın izniyle o günü beklicem AŞKIM O GÜN YANINDA OLAMICAM AMA SEN BİR GÜN SONRA BENİM YANIMDA OLCAKSIN İNŞALLAH BÜTÜN DUALARM BU YÖNDE ALLAH SENİ VE BÜTÜN ASKERLERİMİZİ KORUSUN GÜÇ KUVVET VERSİN

    YanıtlaSil
  197. ARKADAŞLAR BİZİM ŞAFAK BİTTİ YARIN SABAH ÇIKIYOR EŞİM ALLAH HERKEZE NASİP ETSİN İNANIN ALIŞIYOR İNSAN SADECE DUA EDİN BİZ 2 GÜN AYRI GEÇİREMEZKEN 6 AY YALNIZ KALDIK ALLAH SABRINI VERİYOR ÇOÇUGU OLAN İÇİN ÇOK ZOR ALLAH SABIR VERSİN BEN GÜNLÜK BU SİTEYİ TAKİP ETTİM AMA ARTIK SİZLERE BIRAKIYORUM ALLAH SİZEDE NASİP ETSİN 1 HAFTADIR UYUYAMIYORUM HEYECANDAN COK MUTLUYUM ........

    YanıtlaSil
  198. askeriyenin numarasını biliyomusun arkadaşım . . .

    YanıtlaSil